Kornel Kubík Zábava

TOP 10: Vypočujte si najlepšie svetové hity roka 2013

Zvyšovali sme pri nich hlasitosť, sledovali ich klipy na YouTube aj tancovali na nich na diskotékach. Pripravili sme si pre vás výber 10 najlepších svetových hitov roka 2013, ktoré zneli slovenským éterom v priebehu celého roka.

Ilustračný obrázok k článku TOP 10: Vypočujte si najlepšie svetové hity roka 2013
Foto: Kornel Kubík

One Republic – Counting Stars

Americká rock-popová kapela One Republic v máji tohto roku prišla na hudobnú scénu s pesničkou Counting Stars. Nežnejšia časť pohlavia sa šla zblázniť z nového videoklipu chlapčenskej kapely, kde chalani z kapely tancujú a hrajú na hudobné nástroje, predovšetkým na gitary. Pesnička pochádza z tretieho albumu kapely s názvom Native, ktorý vyšiel v marci tohto roku.

John Newman – Love me again

Text pesničky je smutný, pretože sa tu spieva o nešťastnej láske. Spevák sa svojej lásky pýta, či mu bude schopná ešte odpustiť a bude ho opäť milovať. Anglický soulový spevák spolu s Stevom Bookerom je aj autorom pôsobivého textu, ktorý chytí za srdce nejedného láskou sklamaného človeka. Premiéra klipu Johna Newmana bola v máji.

Naughty Boy – La la la

Anglický spevák pod umeleckým menom Naughty Boy sa v skutočnosti volá Shahid Khan. Song s chytľavou melódiou sa stal počúvaným ihneď od začiatku uvedenia do hudobného sveta. Naughty Boy spolu so Samom Smithom slabikou LA dodali piesni niečo, čím si právom zaslúžila to, že si túto melódiu pospevovali množstvo ľudí po celom svete. Na YouTube si videoklip od polovice apríla zobrazilo viac ako 217 miliónov ľudí.

Katy Perry – Roar

Americká popová speváčka s oficiálnym menom Katheryn Elizabeth Hudsonová je známa najmä pod umeleckým menom Katy Perry. Tmavovláska sa vo videoklipe Roar zmenila na divožienku, ktorá žije v džungli a stretne sa so slonom či tigrom. Song Roar je oficiálne najväčším hitom z tretieho albumu albumu Prism. Tento fakt potvrdil záujem aj na YouTube, kde si na neho od septembra kliklo viac ako 288 miliónov hudobných zvedavcov.

Avicii – Hey Brother

O tom, že Švéd Avicii sa tento rok postaral o najhranejšie piesne svedčí aj fakt, že sme do našej svetovej hitparády zaradili hneď dva jeho songy. Videoklip k piesni Hey Brother sa dostal na YouTube až 9. decembra. Pieseň Hey Brother spolu s Wake me up si môžete vypočuť na albume True.

Avicii – Wake me up

Švédsky DJ, remixér a hudobný producent sa postaral tento rok o jeden z najhranejších letných hitov. Počas horúcich letných dní nebolo mladého človeka, ktorý by nepoznal túto hitovku priamo z chladného Švédska. Zaujímavosťou je, že videoklip sa dostal na svet až na prelome júla a augusta, čiže nebol nasadený od začiatku leta. Zaspomínajte si spolu s nami na letnú hitovku.

Miley Cyrus – Wrecking Ball

Americká speváčka Miley Cyrus vo videoklipe prekvapila najmä krátkym účesom. Zo sladkej dievčiny sa tak stala žena s krátkymi vlasmi. Text piesne sa opäť dotýka lásky a pochádza z albumu Bangerz. Od septembra si na oficiálny videoklip kliklo na YouTube viac ako 440 miliónov fanúšikov, ale aj zvedavcov Miley Cyrus.

Ellie Goulding – Burn

Ellie Goulding, to je anglická speváčka, skladateľka a multiinštrumen­talistka. Skladba patrila k letným hitom, ktoré sa hrávali najmä na rôznych letných party a diskotékach. Ellie v skladbe spieva o ohni a ten spolu s textom a melódiou rozpálil nejedného fanúšika mladej blondínky z Britských ostrovov.

Passenger – Holes

O tom, že Veľká Británia produkuje veľa známych hitov nás presvedčil aj Michael David Rosenberg, ktorého na Slovensku poznáme pod umeleckým menom Passenger. Folk-rockový hudobník a skladateľ prišiel v lete so skladbou Holes, ktorá sa stala hranou najmä v slovenskom éteri rádií.

Bastille – Things we lost in the fire

Anglická rocková kapela Bastille vznikla v Londýne v roku 2010, kde Dan Smith začal ako sólo spevák. Neskôr k sebe pribral viacerých členov a vznikla kapela Bastille. V lete tohto roku prišli s piesňou Things we lost in the fire, ktorá sa stala populárnou aj u nás.

Vypočujte si aj TOP 10 najlepších slovenských a českých hitov roku 2013

Student24/Simona Ivančáková, foto: facebook.com/avicii

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM