Jaroslav Dodok Rôzne

Staň sa aj ty Junior Ambasádor UNICEF!

Mal si to šťastie a navštívil už tvoju školu Junior Ambasádor? Či už áno alebo nie - Aj ty môžeš byť jedným z nich! Dvere sú otvorené pre každého, kto má aspoň kúsok odvahy postaviť sa do role učiteľa a naučiť sa kopec nových a do života potrebných v

V čom to celé spočíva? [/size][/color]

Junior ambasádori UNICEF navštívia ročne stovky tried materských, základných ale i stredných škôl po celom Slovensku s cieľom zvýšiť povedomie mladých a detí o našich právach, o problematike chudoby vo svete ale i iných globálnych problémoch, či o tom, kde v prípade potreby môžu nájsť pomoc oni.

Najväčšou pridanou hodnotou celého tohto projektu je, že** mladí učia mladých** – svojich rovesníkov, a kreatívnym spôsobom informujú, diskutujú o globálnych témach spoločne, ale i prebúdzajú v nich spoluzodpovednosť za tieto otázky.

„Školské programy odporúčam všetkým dobrovoľníkom, ktorí majú záujem rozvíjať iných aj samých seba, ktorí sú ochotní prejaviť patričnú mieru zodpovednosti pri príprave stretnutí a zároveň majú aj zmysel pre improvizáciu, pre tých, ktorí radi spájajú príjemné s užitočným, radi spoznávajú nových ľudí a nezľaknú sa prípadných komplikácií, ktoré sa môžu na prezentáciách vyskytnúť.“ hovorí Martin bývalý Junior Ambasádor .

Dôkazom toho, že tento projekt je skutočne prínosný je aj to, že sa stal v roku 2010 víťazom v kategórii „Projekt v oblasti práce s deťmi a mládežou realizovaný mimovládnou organizáciou“ – Cena denníka SME, ktorú každoročne udeľuje Rada mládeže Slovenska a je morálnym ohodnotením dobrovoľníckej práce s deťmi a mladými ľuďmi.

Čo môžeš získať?[/size][/co­lor]

Pozícia Junior Ambasádora je čestná, a teda bez nároku na odmenu. No môžeš získať omnoho viac – nezabudnuteľné zážitky a skúsenosti, nových priateľov či možnosť cestovať a spoznať Slovensko ale i, vynikajúci kolektív UNICEF.

Aj napriek dobrovoľnosti sa UNICEF snaží nachádzať rôzne spôsoby na nemateriálne ocenenie Junior ambasádorov. V poslednom období to boli napr.** návštevy Bruselu, Strasburgu**, cesta do Kodane a návšteva humanitárneho skladu UNICEF, nominovanie na rôzne ocenenia, účasti na konferenciách, stretnutia so zaujímavými osobnosťami, tréningy v komunikačných a prezentačných zručnostiach a iné.

Upútala ťa táto ponuka?[/size][/co­lor]

Každý, kto by sa chcel stať Juniorom Ambasádorom UNICEF musí mať vek min. 18 rokov, vyplniť registračný formulár, ktorý nájdeš na tejto stránke http://www.unicef.sk/…formular/,** absolvovať úvodné školenie, ktoré sa uskutoční už **26. – 28. septembra 2012 a zaplatiť registračný poplatok vo výške 16,60 €, ktorý bude venovaný na podporu niektorej z prebiehajúcich kampaní.

Následne všetky náklady spojené so školeniami či s materiálmi prepláca či poskytuje už UNICEF.

Máš obavy z vystupovania na verejnosti či z toho ako upútať pozornosť svojich poslucháčov? Tie teda rozhodne mať nemusíš, reakcie žiakov, ktorí takéto stretnutie zažili ho hodnotia na jedničku :) a prezentácie môžeš uskutočniť aj vo dvojici s iným Junior Ambasádorom. Okrem toho, v prípade potreby môžeš kontaktovať supervízora, na ktorého sa môžeš obrátiť v prípade akéhokoľvek problému či pomoci…

student24/Lenka Čurillová foto: icm.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM