Jaroslav Dodok Univerzity

Študenti môžu prísť diskutovať s riaditeľmi IT firiem

Študenti, ktorí by chceli vybudovať svoju kariéru v oblasti technológií, dostanú v utorok (9. 4.) v rámci podujatia Night of Chances (NOC) možnosť diskutovať s riaditeľmi IT firiem. Okrem toho si budú môcť vyskúšať riešenie problémov, ktoré riešia ich zamestnanci.

Ilustračný obrázok k článku Študenti môžu prísť diskutovať s riaditeľmi IT firiem
Foto: Jaroslav Dodok

Mladí ľudia sa tak dozvedia, čo robiť, aby získali svoju vysnívanú prácu.

„Študenti, ktorí sa na evente zúčastnia dostanú cennú možnosť spoznať názory riaditeľov popredných technologických spoločností aj na to, aké nároky by mali spĺňať ľudia, ktorých potrebujú,“ povedala o NOCi Ivana Boledovičová, výkonná riaditeľka občianskeho združenie Manageria, ktoré podujatie organizuje.

Účasť na podujatí potvrdili firmy Accenture, Google a Eset a ich slovenskí riaditelia Peter Škodný, Rasťo Kulich a Richard Marko. „Mám ozajstnú radosť z toho, že sa na Slovensku koná viacero podujatí so zameraním na technologickú budúcnosť Slovenska. Preto som s potešením prijal aj pozvanie do panelovej diskusie,“ uviedol šéf slovenského Google Rasťo Kulich.

Na podujatie sa treba vopred zaregistrovať. NOC sa uskutoční v budove Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity Ilkovičovej ulici v Bratislave. Akcia sa začína o 18.00 h.

Zástupcovia OZ Manageria tvrdia, že do roku 2016 by mohla internetová ekonomika pri predpokladanom medziročnom raste 12 percent predstavovať až 4,5 percenta HDP Slovenska. „Na základe štúdie Boston Consulting Group si to myslia zakladatelia iniciatívy SAPIE. Aj o tejto iniciatíve bude debata s lídrami IT trhu,“ povedala Boledovičová.

foto: Night of chances

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM