Jaroslav Dodok Rôzne

Študentov čakajú na internátoch turnikety či vynovená jedáleň

Na vysokoškolských internátoch Družba a Vysokoškolské mesto Ľ. Štúra – Mlyny sa cez leto uskutočňujú opravy a rekonštrukcie. Aj napriek tomu poskytujú cez prázdniny ubytovanie širokej verejnosti.

Študenti tak od nového akademického roka čaká napríklad vynovená jedáleň či turnikety.

V týchto dňoch ubytúvajú až 128 cudzincov[/si­ze][/color]

** „Tri bloky átriových domčekov máme prázdne, pretože tam kompletne rekonštruujeme sociálne zariadenia,“** hovorí riaditeľ internátov Mlyny Róbert Gula. Okrem toho prebieha aj štandardná údržba, teda maľovanie či výmena podláh. Podľa Gulu sa študenti a stravníci môžu tešiť na september.

**„Jedáleň Venza totiž podstupuje estetické úpravy. Myslím, že výsledok bude príjemným prekvapením pre všetkých.“ **Ďalšou novinkou na Mlynoch bude od septembra 2012 turniketový systém do všetkých objektov (Internát Ľ. Štúra, Átriové domky, Manželské internáty), ktorý sa momentálne prevádzkuje v skúšobnom režime.

Nové tapety, okná či radiátory[/si­ze][/color]

Vysokoškolský internát Družba ponúka počas prázdnin ubytovacie služby hostelového typu na študentských izbách aj pre širokú verejnosť. Ubytovacie priestory sa museli obsadiť tak, aby sa nenarušil harmonogram plánovaných letných opráv a rekonštrukcií.

//„Niektoré študentské izby dostanú nové tapety, okná, balkónové dvere, radiátory a novú podlahovú krytinu,“ //približuje riaditeľ Družby Ivan Daňo. Rekonštruuje sa vonkajšie schodisko v areáli, kotolňa, časť spoločných a prevádzkových priestorov, vymieňajú sa strešné zvody a kanalizácia. Okrem toho sa vykonáva aj štandardná údržba.

Pribúdajú aj zahraniční študenti[/size][/co­lor]

** „Naša bežná kapacita je 2400 lôžok. Ubytovanie poskytujeme študentom najmä Prírodovedeckej, Lekárskej a Právnickej fakulty UK. Medzi ubytovanými mávame aj okolo 120 zahraničných študentov,“ **hovorí Daňo.

Mlyny sú najväčším ubytovacím zariadením na území bývalého Československa. Svoje kapacity – vyše 6600 lôžok poskytujú predovšetkým študentom Univerzity Komenského, v menšej miere aj poslucháčom iných vysokých škôl a neštudentom.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM