Univerzity

Študovať na výške digitálne hry? Vďaka novému programu to je možné aj na Slovensku

Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave otvára študijný program zameraný na digitálne hry. Rovnaký program neexistuje nielen na Slovensku, ale v žiadnej z okolitých krajín.

Ilustračný obrázok k článku Študovať na výške digitálne hry? Vďaka novému programu to je možné aj na Slovensku
Zdroj: Dnes24.sk

Fakulta masmediálnej komunikácie (FMK UCM) Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave poskytne ako prvá na Slovensku študentom od nového akademického roka 2015/2016 nový študijný program s názvom Teória digitálnych hier.

Základ študijného programu budú tvoriť teoretické poznatky z oblasti masmediálnych štúdií, teórie manažmentu, sociológie médií, marketingu, psychológie, etiky i semiotiky, ale aj praktické zručnosti vytvárania digitálnych hier. Akreditačná komisia vo svojom vyjadrení rozhodla poskytovať bakalárske aj magisterské vzdelanie

"Dôvodov, prečo sme sa rozhodli pre tento program, je niekoľko. Digitálne hry sú objektom našej kultúry a spoločnosti, herný priemysel je dynamickou súčasťou mediálnej produkcie a výnosným segmentom zábavného priemyslu. No a v neposlednom rade nás motivovalo aj to, že rovnaký študijný program neexistuje nielen na Slovensku, ale v žiadnej z okolitých krajín,"uviedla dekanka fakulty Dana Petranová.

Absolventi programu sa môžu uplatniť napríklad vo firmách zameraných na produkciu zábavných hier, v marketingových, reklamných agentúrach. Zámerom fakulty je popri štúdiu teórie zabezpečiť študentom aj kvalitné možnosti praxe. „Už teraz rokujeme o spolupráci s firmami, ktoré sa zaoberajú produkciou a distribúciou digitálnych hier,“ dodala dekanka.

Uchádzači o štúdium môžu zaslať predbežné prihlášky do 20. mája 2015.

Čítajte tiež: Na SPU pripravujú unikátne výučbové centrum: Takéto nenájdete v celej strednej Európe!

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM