Jaroslav Dodok Univerzity

Trenčianska univerzita bude mať nové študentské centrum

Študenti Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka (TnUAD) v Trenčíne budú mať od nového akademického roku k dispozícii nové moderné študentské centrum. Vznikne po rekonštrukcii priestorov v budove B.

Ilustračný obrázok k článku Trenčianska univerzita bude mať nové študentské centrum
Foto: Jaroslav Dodok

Centrum má byť lákadlom pre inšpiratívnych speakrov aj študentské firmy

„V máji začala univerzita s rekonštrukciou priestorov v budove B a s prípravou nového študentského centra. Vznikne tak prvý unikátny otvorený priestor pre študentov o rozlohe približne 85 metrov štvorcových členený na pracovnú a oddychovú časť. Bude doplnený o samostatnú presklenú zasadačku. Súčasťou študentského centra bude aj technická miestnosť a štúdio pripravovaného študentského rádia študentov, ktoré bude zdieľať priestory presklenej zasadačky,“ priblížil Norbert Jiroš z referátu vzťahov s verejnosťou­ TnUAD.

Ako dodal, samotné študentské centrum má v sebe ambíciu spojiť pod jednou strechou mimoškolské aktivity orientované na študentské mobility, neformálne prednáškové priestory pre zaujímavých motivačných speakerov, úspešných absolventov, mladých podnikateľov, priestor pre študentské firmy a start up spoločnosti.

Kreatívny priestor

„Priestor poskytne aj malým inovačným firmám z Trenčína vo forme coworkingu, ktoré môžu spolupracovať s našimi študentmi. Vytvorí sa jedinečný kreatívny priestor, ktorý pomôže našim aktívnym študentom v ich ďalšom osobnostnom rozvoji,“ uviedol Jiroš.

Otvorenie nového študentského centra je naplánované na začiatok akademického roka 2013/2014. Postupne ho vybavia funkčným dizajn nábytkom, základnou prezentačnou technikou, tlačiarňou s kopírkou a rýchlym wi-fi pripojením.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM