Peter Dóža Rôzne

Vymeniť spinku za dom ? Vraj nemožné

Znie to smiešne, no dá sa to. Kanadský občan Kyle MacDonald sa dlhú dobu zaoberá tým, že vymieňa nepotrebné veci. Ak má niečo čo nepotrebuje vymení to s niekým kto tú vec potrebuje a on mu na oplátku dá niečo iné. Jedného dňa začal s červenou spinkou na papier a po 14-ich výmenách mal dom.

Ilustračný obrázok k článku Vymeniť spinku za dom ? Vraj nemožné
Foto: Peter Dóža

Kyle MacDonald skonštatoval, že má o jednu spinku na papier naviac. Vymenil ju teda za pero v tvare rybičky. To však asi nebolo to, čo by naozaj využil. Po niekoľkých hodinách už „rybičkou“ písal niekto iný a Kyle mal v rukách ručne vyrezávanú kľučku na dvere. Istý pán o ňu prejavil záujem a vymenil ju za plynový ohrievač jedla. Iný chlapík mal zbytočný benzínový generátor značky Honda a ďalšia výmena bola zrealizovaná.

Šiestu výmenu tvorili spomínaný generátor za sud piva a neónovú reklamu Budweiser. Určite by ju Kyle nevyužil a tak sa ju pokúsil vymeniť za niečo iné. Zdravý rozum zvíťazil nad alkoholom a tak pivo a reklamu vymenil za snežný skúter.

Výmeny začínajú byť naozaj neobyčajné

Keďže skúter mal svoju cenu, bol vymenený za výlet do Britskej Kolumbie pre dve osoby. Aj keď váhal a mal v pláne tento zájazd využiť, necestoval, ale vymenil ho za karavan. Tu ho zas zaskočil nabudený chlapík, ktorý mal v pláne cestovať práve karavanom a tak tento karavan Kyle vymenil za nahrávaciu zmluvu spoločnosťi Metalworks. Spievať nevedel a tak mu nezostalo nič iné len počkať na ďalšiu výmenu.

Vymením snehovú guľu. Zn: podpísaná

Jody Marie Gnant, však zmluvu privítala a vzala si ju za ročný nájom vo Phoenixe. Kyle tento nájom vymenil za stretnutie so spevákom Alice Cooperom. O stretnutie tiež nestál a tak ho vymenil za tak bizarnú vec, že je to ťažko pochopiteľné. Za snehovú guľu podpísanú kapelou KISS. Možno sa bál že sa mu predmet roztopí :D Tak ju rýchlo vymenil za úlohu vo filme Donna on Demand.

No a stojíme pred poslednou výmenou. Mal šťastie na muža ktorý bol skutočným nadšencom tohto seriálu a za úlohu vo filme, dal Kyleovi dom. Áno správne, dom.

Aj keď všetko toto stálo Kylea veľa času, trpezlivosti a samozrejme musel mať naozajstné šťastie, podarilo sa mu v konečnom dôsledku vymeniť obyčajnú červenú spinku na papier, za skutočný dom.

Každým dňom sa zdá viac a viac, že nič nie je nemožné.

foto:student24/fa­cebook

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM