záruba martin Univerzity

Za najlepšiu esej stáž v OSN

(TASR) - Slovenskí študenti, ktorí študujú na domácich a zahraničných univerzitách, sa môžu už tretíkrát zapojiť do súťaže o najlepšiu esej na tému rozvojovej pomoci, ktorú vyhlásila Nadácia Pontis. Víťaza čaká trojtýždňová stáž v OSN v Ženeve.

„Naším cieľom je osloviť študentov a motivovať ich k hlbšiemu spoznávaniu rozvojového sveta a jeho problémov. Pri písaní esejí môžu študenti využiť svoje znalosti v obore, ktorému sa venujú a tým priniesť nové nápady pre rozvojovú spoluprácu Slovenska,“ vysvetlila manažérka grantových programov Nadácie Pontis Simona Gembická.
Nadácia vyhlásila štyri témy, ktoré sa venujú budúcnosti slovenskej zahraničnej politiky, moderným technológiám v Afrike, transformácii severoafrických krajín na moderné demokracie a spolupráci univerzít s mimovládnymi organizáciami. Autori víťazných esejí budú mať príležitosť zoznámiť sa s významnými osobnosťami slovenského a medzinárodného rozvojového diania. Okrem stáže v OSN študenti majú šancu absolvovať stáž na slovenskom ministerstve zahraničných vecí a v Nadácii Pontis.
Uzávierka prijímania esejí je 31. marca a slávnostné vyhlásenie výsledkov sa uskutoční 3. mája na vedeckej konferencii Nadácie Pontis. Štatút súťaže s podrobnými informáciami sa záujemcovia dozvedia aj na webovej stránke nadácie.
Nadácia Pontis je jednou z najväčších nadácií na Slovensku. Podporuje firemnú filantropiu, presadzuje zodpovedné podnikanie a venuje sa rozvojovej pomoci. S firmami spolupracuje pri realizácii ich filantropických aktivít a dobrovoľníctva zamestnancov. Poskytuje poradenstvo pri tvorbe filantropickej stratégie. Organizuje ocenenie za zodpovedné podnikanie a firemnú filantropiu Via Bona Slovakia. Spravuje desať nadačných fondov, prostredníctvom ktorých firmy realizujú svoje darcovské aktivity.
Nadácia Pontis je administrátorom združenia Business Leaders Forum. Presadzuje diverzitu na pracoviskách, ochranu životného prostredia v podnikaní, transparentnosť a zavádzanie štandardov v reportovaní zodpovedného podnikania. Projektmi v oblasti demokratizácie a rozvojovej pomoci podporuje občiansku spoločnosť v Bielorusku a skúsenosti Slovenska nadobudnuté v procese transformácie spoločnosti využíva v Moldavsku i na Balkáne. Presadzuje zahraničnú politiku Slovenska a EÚ založenú na hodnotách demokracie, rešpektovaní ľudských práv a solidarite. Od novembra 2009 realizuje program individuálneho darcovstva www.DobraKrajina.sk. V marci 2010 oficiálne spustila on-line grantovanie prostredníctvom www.Darca.sk.
TASR informácie poskytla Petra Nagyová z Nadácie Pontis.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM