Kornel Kubík Šport

Začal sa Týždeň mladých: Odštartoval ho Študentský beh

V nedeľu 10.11.2013 sa v Bratislave konal už tretí ročník tohto športového podujatia. Hlavným cieľom bolo podporiť športové aktivity u študentov, ale aj ostatných, ktorí si chcú pripomenúť študentské časy. Študentský beh odštartoval sériu podujatí Týždňa mladých – Dní študentstva.

Ilustračný obrázok k článku Začal sa Týždeň mladých: Odštartoval ho Študentský beh
Foto: Kornel Kubík

Alexander prekonal minuloročný rekord

Bratislava má za sebou zaujímavú bežeckú akciu, ktorá zároveň otvára podujatie „Týždeň mladých“ pod záštitou primátora Milana Ftáčnika. Trasa behu bola dlhá 12,5 kilometra a viedla zo študentského mestečka v Mlynskej doline popri vysokých školách (Elektrotechnická, Prírodovedecká fakulta, FTVŠ) cez most Lafranconi k nábrežiu Dunaja až k Filozofickej fakulte Univerzity Komenského. Odtiaľ sa bežci vydali cez Starý Most naspäť po petržalskej hrádzi, cez most Lafranconi až do cieľa v Mlynskej doline. Približne v polovici trate čakala na bežcov občerstvovacia stanica s pitím.

Celkovo sa podujatia zúčastnilo 433 bežcov. Z toho sa 422 podarilo úspešne dobehnúť do cieľa. Najlepší čas dosiahol Alexander Jablokov z klubu BEHAME.sk časom 42 minút a 41 sekúnd, čím vylepšil minuloročný rekord. Zo žien bola najlepšia Monika Filipová z Čeboviec s časom 56 minút 23 sekúnd. Počasie prialo a tak všetci zúčastnení mohli po zabehnutí náročnej trasy odísť domov spokojní, že využili posledné slnečné dni a spravili niečo aj pre seba.

Cieľom je pripomenúť si odvahu mladých

Na ďalšie dve podujatia sa študenti môžu tešiť vo štvrtok 14. a v piatok 15. novembra, kedy sa uskutočnia diskusie s rôznymi zameraniami. V nedeľu 17.11. podujatie vyvrcholí symbolickým otvorením železnej opony.

Hlavným cieľom celého týždňového podujatia je pripomenúť si novembrové udalosti z rokov 1939 a 1989, keď práve študenti preukázali obdivuhodnú odvahu a povstali proti režimu.

Student24.sk/Monika Kusendová, foto: www.facebook.com/BEHAME.sk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM