Jaroslav Dodok Ostatné

Burza gymnázií v meste pod Urpínom

Informačné centrum mladých Banská Bystrica v spolupráci so šiestimi banskobystrickými Gymnáziami prezentovalo svoju činnosť a aktivity na podujatí „Burza gymnázií“, ktoré sa konalo 27. februára 2012 v najväčšom nákupnom centre Europa SC v Banskej Bys

Toto podujatie bolo zamerané na informácie a poradenstvo o prihláškach a prijímacích pohovoroch, žiaci gymnázií si svojpomocne pripravili svoje prezentácie, ktorými informovali širokú verejnosť o smerovaní a charaktere príslušných škôl i o školských aktivitách a ponukách pre nových uchádzačov. Ku gymnáziám sa pridala aj SPŠ J. Murgaša v Banskej Bystrici so zaujímavými ponukami školy.

O Burzu gymnázií prejavilo záujem mnoho škôl, predovšetkým žiaci posledných ročníkov ZŠ, ale aj široká verejnosť. Mnoho účastníkov sa pristavilo pri informačnom mieste ICM BB, kde sme pre záujemcov mali pripravené informačné a propagačné materiály a bohatú prezentáciu našej činnosti a našich aktivít.

O takéto podujatie prejavili záujem aj iné školy, preto do budúcnosti uvažujeme rožšíriť „Burzu gymnázií“ o ostatné školy a zorganizovať „Burzu gymnázií a stredných škôl v BB“. Radosť máme hlavne z toho, že aj takýmito podujatiami upadá konkurencia medzi školami a naopak, mladí ľudia robia kroky k ich zblíženiu.

Zdroj: Icm.sk

burza gym
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM