Jaroslav Dodok Ostatné

FOTO: Dobrý trh prilákal davy ľudí

V sobotu mali návštevníci Starého Mesta možnosť zažiť atmosféru netradičných trhov na Panenskej ulici a ochutnať, či odniesť si prevažne lokálne produkty.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Dobrý trh prilákal davy ľudí
Foto: Jaroslav Dodok

Organizátor, ktorým je občianske združenie PUNKT, v spolupráci s mestskou časťou Staré Mesto tento rok už po štvrtýkrát vytvoril priestor pre prezentáciu a predaj nevšedných výrobkov. V stánkoch tak návštevníci mali možnosť vidieť a kúpiť rôzne bio jedlá, domáce zákusky, starožitnosti, knihy, lokálne výrobky a módne odevy.

Priestor dostali aj občianske združenia

So zaujímavou myšlienkou prišlo na Dobrý trh občianske združenie Domov použitých kníh. Zhromažďujú knihy od ľudí, aby zabránili ich vyhodeniu a zničeniu. Okrem toho, že ľudia môžu svoje knihy tomuto občianskému združeniu venovať, môžu si aj nejakú vybrať a zobrať domov. Ďalšie aktívne občianské združenie, ktoré sa trhov zúčastnilo, bola Cyklokoalícia. Jeho členovia sa snažia o zlepšenie podmienok pre cyklistov, ale aj pre peších v Bratislave. ,,Páči sa mi činnosť Cyklokoalície, pretože je dôležité upozorňovať na celkové povedomie o cyklistike v Bratislave a na jej nedostatky, ako sú chýbajúce cyklistické chodníky, či stojany,“ vyjadrila svoj názor Petra (23) z Bratislavy.

Zaujali stánky i kultúrny program

Atmosféra trhu prilákala na Panenskú ulicu množstvo ľudí. Jakub (27) na otázku, čo sa mu páči na Dobrom trhu odpovedal: ,, Vždy tu stretnem starých známych a s dobrým jedlom strávime príjemné popoludnie.“ Okrem predajných a prezentačných stánkov pútal aj sprievodný program. Najväčšiu divácku pozornosť si získali tanečné vystúpenia, počas ktorých prizerajúci sa dav takmer znemožnil prechod ulicou. Popri tanci sa predstavili aj herci z divadla Meteorit a rôzni hudobníci. Dobrý trh je zároveň miesto, kde sa prezentuje aj menšinová kultúra. Tentokrát to bola mexická. Okrem ochutnávky mexickej kuchyne mohli návštevníci obdivovať výstavu fotiek alebo si pozrieť predstavenie mexickej tanečnej školy.

O zábavu neboli ukrátené ani deti, pre ktoré bol pripravený bohatý program. Mohli si zaskákať na nafukovacom hrade, navštíviť tvorivé dielne, či zahrať si stolové hry.

student24/Matej Dugovič

dobry trh
31
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM