Udalosti

Hug Day už vo štvrtok: Mladí budú objímať v mestách na celom Slovensku a 15 krajinách sveta

Celoslovenské podujatie, ktoré sa koná už po štvrtýkrát, prekoná hranice Slovenska. HugDay 2015 sa vo štvrtok 25. júna o desiatej hodine uskutoční v 15 krajinách sveta a v takmer 50 mestách na Slovensku.

Ilustračný obrázok k článku Hug Day už vo štvrtok: Mladí budú objímať v mestách na celom Slovensku a 15 krajinách sveta
Zdroj: Dnes24.sk

,,Každý rok stojíme pred novou výzvou – zapojiť do medzinárodného dňa objatí čo najviac miest a ľudí. Tentokrát však chceme okrem iného vytvárať medzi ľuďmi príbehy priateľstva, porozumenia a pomoci,“ predstavuje podujatie Jaroslav Dodok, iniciátor myšlienky.

Navštívia ministerstvá, potešia deti

Vďaka šikovným koordinátorom a dobrovoľníkom, ktorých je tento rok viac ako 600, sa HugDay uskutoční vo veľkých aj malých mestách naprieč Slovenskom. Novinkou 4. ročníka je bohatý sprievodný program, ktorý si každé mesto pripravilo individuálne.

Bratislavskí dobrovoľníci sa stretávajú pred desiatou hodinou na Hviezdoslavovom námestí, odkiaľ sa vydajú do ulíc Bratislavy a nezabudnú ani na úradníkov, ktorých sa rozhodli prekvapiť na ministerstvách. V Spišskej Novej Vsi organizátorom Dňa objatí teplo určite nebude, pretože spolu s viac ako 500 študentmi zrealizujú na námestí tzv. freezing, teda spoločne zamrznú. V Prešove pripravujú hromadné objatie fontány, v Leviciach program pre deti a v Banskej Bystrici vám objatie daruje maskot.

,,Cieľom HugDay 2015 je priniesť úsmev a objatie tam, kde chýba a nezabudnúť pri tom na hodnotu, ktorú nám prináša otvorená náruč. Aj tento rok sa pokúsime prekonať rekord v počte objatí a rozdať ich viac ako 100 000,“ vysvetľuje Dodok.

Deň objatí organizuje na invalidnom vozíčku

O tom, že toto medzinárodné podujatie nie je o hraniciach ani o obmedzeniach, hovorí aj ďalšia zaujímavosť. HugDay v Rožňave organizuje doteraz najmladšia koordinátorka, len 13-násť ročná Patrícia Albertová. I napriek svojmu veku a hendikepu sa rozhodla rozdávať objatia na vozíčku.

Slovenskí študenti presvedčili aj Keňu či Egypt

Vo svojom videu, ktoré natočili 22. mája, vyzývali ľudí po celom svete, aby sa zapojili do medzinárodného dňa objatí.

,,To sa nám aj podarilo. Nesmierne nás preto teší, že v jeden deň budeme vo viac ako 15-tich krajinách rozdávať pozitívnu náladu ľuďom vôkol nás,“ hovorí Norika Bělousovová, ktorá zastrešuje HugDay v zahraničí.

Do dnešného dňa svoju účasť potvrdili dobrovoľníci z týchto krajín: Rumunsko, Luxembursko, HongKong, Gruzínsko, Estónsko, Turecko, Srbsko, Azerbajdžan, Keňa, Slovensko, Maďarsko, Egypt, Brazília, Taliansko, Poľsko a Česká republika.

Objatia sa budú rátať a ich počty odovzdávať miestnym koordinátorom. V prípade, že sa chcete do tohto podujatia zapojiť a nemáte vo svojom meste koordinátora, počet rozdaných objatí stačí pridať na stránke www.hugday.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM