Jaroslav Dodok Rôzne

Na stredných školách sa začali talentové prijímacie skúšky

Talentové prijímacie skúšky potrvajú do 15. apríla 2013. Ich presný termín si určuje každá škola individuálne. Talentové prijímacie skúšky majú za cieľ overovať športové aj talentové schopnosti i nadanie uchádzačov.

Ilustračný obrázok k článku Na stredných školách sa začali talentové prijímacie skúšky
Foto: Jaroslav Dodok

Talentové prijímacie skúšky potrvajú do 15. apríla 2013. Presný termín skúšok si určuje každá škola individuálne. Uchádzači o štúdium si môžu podať dve prihlášky na tento typ štúdia, pričom im stále, v prípade neúspechu, ostáva možnosť prihlásiť sa do 10. apríla 2013 aj na ostatné stredné školy s prijímacími skúškami v riadnom termíne,“ uviedol hovorca ministra školstva Michal Kaliňák.

Podrobné informácie o ponuke stredných škôl sú uverejnené na stránke Školského výpočtového strediska v Liptovskom Mikuláši. Školy preverujú schopnosti či nadanie záujemcov v študijných či učebných odboroch ako zdravotnícky záchranár, diplomovaný fyzioterapeut, masér, učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Talentovky preveria aj uchádzačov o umelecké a umeleckoremeselné smery, športové gymnáziá či bilingválne štúdium na obchodných akadémiách a gymnáziách.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM