Jaroslav Dodok Šport

Peter Sagan prišiel do Bratislavy ukázať zelené tričko

Slovák v službách talianskeho tímu Ligiugas-Cannondale Peter Sagan sa počas 99. ročníka Tour de France stal hlavnou hviezdou najmä vďaka svojim oslavám pri troch etapových triumfoch.

//„Každá vec na svete má plus aj mínusy. Všetko okolo nás ľudia berú buď pozitívne, alebo negatívne. Preto sa nájde aj kritik, ktorému sa môj spôsob oslavy v cieli nepáčil,“ //reagoval 22-ročný rodák zo Žiliny na otázku , či sa stretol s názorom, že týmito pozíciami znevažoval a zosmiešňoval svojich súperov v pelotóne.

//„Na druhej strane musím povedať, že ja to tak negatívne neberiem. Robím to v prvom rade pre divákov, ktorí sa prídu pozrieť na dojazdy etáp. Vôbec nechcem nejako znevažovať športové výkony cyklistov, ktorí prídu do cieľa za mnou. Moje pózy sú určené pre divákov, nie pre súperov,“ //pokračoval najaktívnejší pretekár tohoročnej edície TdF.

Podľa Petra Sagana je cyklistika z hľadiska diváka nudný šport na pozeranie a on sa ju usiluje podľa vzoru slávneho talianskeho motocyklového pretekára Valentina Rossiho oživiť.

"Ak mám byť úprimný, pre mňa je cyklistika nudný šport. Ak nesúťažím, pozerám možno posledných päť kilometrov a dojazdy do cieľa. Zvyšok nie. Štyri až päť hodín pri televízore nevydržím. Preto sme tie oslavné gestá v našom tíme vymysleli, aby sme si trošku spríjemnili chvíľky po úspešnom čiastkovom výsledku.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM