Jaroslav Dodok Šport

Petrovi Saganovi chýbali k víťazstvu centimetre

Slovenským cyklistom sa v dnešnej trinástej etape nesmierne darilo. Peter Sagan skončil na druhom mieste, na skvelom 9. mieste prišiel do cieľa ďalší Slovák Peter Velits.

Víťazom sobotňajšej 13. etapy na cyklistických pretekoch Tour de France, ktorá viedla zo St. Paul Trois Chateaux do Le Cap d'Agde a merala 217 km, sa stal nemecký jazdec André Greipel.

**Jazdec tímu Lotto Belisol zdolal v šprintérskej koncovke Petra Sagana, ktorý si aj naďalej udržal zelený dres lídra bodovacej súťaže. **

Tretí finišoval Edvald Boasson Hagen z tímu Sky, ktorému špurt rozbiehal v žltom drese jazdiaci Bradley Wiggins. Výborne si počínal v závere aj Peter Velits, ktorý skončil na 9. priečke. Jeho brat Martin obsadil so stratou 8:36 min 64. pozíciu.

Brit v službách Sky Wiggins zostal aj naďalej na čele celkovej výsledkovej listiny, pred ďalšími náročnými kilometrami má náskok pred krajanom Christopherom Froomom 2:05 min a pred Talianom Vincenzom Nibalim 2:23 min. **Peter Velits si celkovo polepšil o jednu priečku na 23. pozíciu. Peter Sagan je aj naďalej 42., Martinovi Velitsovi patrí 101. pozícia. **

**"Dnes som sa cítil veľmi dobre, ale André mal za sebou skvelý tím. Odviedli naozaj skvelú prácu a musím mu zablahoželať k víťazstvu. Každým dňom som bližšie a bližšie k svojmu cieľu a víťazstvu v bodovacej súťaži. Musím byť však pozorný, stať sa môže čokoľvek. Dnes to v závere Wiggins veľmi dobre rozbehol, snažil som sa držať tempo s Boassonom Hagenom. André však mal skvelý finiš,“ **povedal pre Eurosport Peter Sagan, ktorý si upevnil vedenie v súťaži o zelený dres. Pred Nemcom Greipelom, ktorý vymenil na 2. mieste Matthewa Gossa, má náskok 64 bodov.

student24/webnoviny foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM