Slávka Kellová Rôzne

Policajná akadémia po škandále: Prejdú žiaci do Mikuláša?

Ministerstvo obrany zvažuje návrat k staršej myšlienke. V rámci šetrenia by chceli spojiť Vojenskú akadémiu v Liptovskom Mikuláši s Policajnou akadémiou v Bratislave. Ministerstvo vnútra sa tejto myšlienke nebráni.

Minister obrany Martin Glváč tento krok odôvodňuje znižujúcim sa počtom vojakov, píše sa v článku, ktorý priniesol denník Pravda. Ak by k zlučovaniu skutočne došlo, policajti by prešli na akademickú pôdu vojakov s tým, že by sa vytvorila jedna vysoká škola s dvomi fakultami. Prevádzka samotnej akadémie v Liptovskom Mikuláši vychádza rezort totiž veľmi draho.

Ministerstvo vnútra, pod ktoré spadá policajná akadémia v Bratislave, sa spájaniu nebráni. Po odhaleniach o podvodoch pri prijímačkách je bez rektora, ktorého by mali voliť na budúci mesiac. Navyše škole hrozí odňatie univerzitného titulu a //„v rámci komplexnej akreditácie boli obe vysoké školy zaradené ako nezačlenené, teda pri zlučovaní by to nerobilo problém,“ //vyjadril sa Martin Glváč pre denník Pravda.

**Pri zlučovaní škôl je výhodou poloha a vybavenie Vojenskej akadémie, ktorá v súčasnosti prebieha rekonštrukciou z prostriedkov Európskej únie. To zaväzuje školu, aby zachovala vyučovanie v týchto priestoroch minimálne po dobu 10 rokov. V prípade nesplnenia tejto požiadavky, by škola peniaze musela vrátiť. **

foto: skk

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM