Jaroslav Dodok Rozhovor

Rozhovor s kapelou Bod Omylu: Tešíme sa na krst nášho albumu!

Túto hudobnú skupinu, ktorá vznikla jednoducho z lásky k muzike, založili štyria bývali spolužiaci zo základky. Kým pred pár rokmi si len chodievali zahrať do skúšobne nejaké covery , dnes ich každý v okolí Žiliny pozná ako víťazov Garage festu 2011

Ako si spomínaš na vaše hudobné začiatky? Chalani si kúpili gitary, bubeník sa od peračníka a hrncov dostal až ku skutočným bicím a keď ma už cez ten humbuk nebolo počuť, zadovážil som si mikrofón. :) Našli sme basáka, ktorý medzi nás skvele zapadol, a potom to už išlo od ruky.

Každý raz začínal v garáži, bubnoval na hrncoch, či pokúšal svojich susedov hlasnou hudbou. Kedy ste svoju tvorbu začali prezentovať? Do tvorby vlastných vecí sme sa v zostave Pe3k, Brosko, Fuzo, Lukáš a Šoški sme sa pustili koncom roka 2009. Ľuďom sme o sebe dali vedieť v marci 2010, kedy sme sa objavili na Bandzone a uverejnili naše prvé demo, nahraté svojpomocne v skúšobni. Debutový koncert sme odohrali v apríli toho roku a odvtedy máme za sebou takmer 50 akcií v rôznych kluboch a na menších festivaloch. V našej hudbe je cítiť, že sme odrástli na punkrocku a pop-punku, ale snažíme sa ju posunúť za hranice týchto štýlov.

Za tri roky ste určite zažili veľa nezabudnuteľných chvíľ. Na čo najlepšie a najhoršie si spomeniete? Zahrali sme si s kapelami zvučných mien, zažili sme publikum plné 200 skvelých ľudí, ale aj prázdne sály a ohadzovanie pohármi. Na koncert sme cestovali vlakom 6 hodín, prespávali na dlážke a brázdili diaľnicu na aute, ktorému ledva fungovali brzdy. ;) Všetko to stálo, stojí a vždy bude stáť za to. Pocit z každého nového fanúšika, ktorému sa páči naša muzika- to, čo dávame zo srdca- je úžasný.

Čo považujete za najväčší úspech? Veľkou odmenou za našu snahu bolo víťazstvo na Garage feste 2011, ktorým sme získali možnosť vystúpiť na tohtoročných Staromestských slávnostiach v Žiline. Po tomto úspechu však prišlo menšie obdobie stagnácie, kedy sme sa rozutekali na školy a v našom smerovaní nastal zásadný obrat.

Takže ste zmenili zloženie skupiny? Z kapely totiž odišiel jeden zo zakladajúcich členov a náš dobrý priateľ- Tomáš „Fuzo“ Červený. Rozhodli sme sa fungovať ďalej bez ďalších personálnych zmien a momentálne makáme na plné obrátky v zostave Pe3k- bicie, Brosko- solo gitara, Lukáš- spev&gitara a Šoški- basa&vokály. Poháňa nás najmä podpora fanúšikov, kamarátov a našich najbližších, ktorých si nesmierne vážime a bez ktorých by to jednoducho nešlo.

V auguste 2012 ste predstavili svoje EP, aké sú vaše pocity? Náš album „V tichu tvojich slov“ obsahuje 6 rôznorodých songov. Zaradili sme tam nielen naše staré veci, ale predstavili aj úplné novinky. Z našej strany musíme povedať, že sme veľmi spokojní, podaril sa nám skvelý zvuk. Kvalitu už musia ohodnotiť ľudia. Vypočuť si ho môžu na našom Bandzone alebo Youtube.

Na tvorbe EP ste spolupracovali aj s hudobnými hosťami. Prezradíte o koho išlo? Áno, je to tak. Dali sme sa dokopy s výborným hudobníkom Romanom Birkušom z kapely The Paranoid a album sme oživili aj vďaka saxofonistovi Matúšovi Tomalovi. Tešíme sa aj na budúcu spoluprácu.

Kedy sa chystáte pokrstiť album? Naši fanúšikovia sa môžu tešiť na 1. september. V žilinskom Boonker clube budeme krstiť aj za účasti Zoči Voči, NoPuls, či Waddou. Dokonca sa chystáme predávať naše nové EP len za symbolické 1 Euro. Samozrejme chýbať nebudú ani naše tričká, či odznaky. Noviniek a prekvapení je veľa, preto treba sledovať náš profil. :)

Pripravujete sa aj na koncerty, či tour po Slovensku? Keďže ešte dotahujeme isté veci spojené s krstom EP, turné sa ešte iba rysuje. Koncerty však určite budú, dáme o nich vedieť na našom bandzone.

student24/Jaroslav Dodok foto: Bod Omylu

bod omylu
3
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM