Udalosti

Slovenskí študenti posielajú do sveta výzvu: Podeľte sa o svoje objatie!

Jednoduchý nápad, ktorý sa zrodil v hlavách niekoľkých stredoškolákov dvíha ľudí zo stoličiek na celom svete. Slovenskí študenti chcú prostredníctvom výzvy zmobilizovať desaťtisíce dobrovoľníkov, aby sa v jeden deň vo všetkých krajinách sveta zapojili do najväčšieho podujatia svojho druhu.

Ilustračný obrázok k článku Slovenskí študenti posielajú do sveta výzvu: Podeľte sa o svoje objatie!
Zdroj: Dnes24.sk

Objatie zadarmo

„Symbolom našej netradičnej výzvy je objatie. Objatie, ktoré vytvára priateľstvá, prináša radosť a ponúka pochopenie,“ hovorí Jaroslav Dodok, iniciátor HugDay 2015. Spolu so svojimi priateľmi sa pred štyrmi rokmi inšpiroval na internete. Náhodne objavili video, v ktorom sa chlapík prechádzal po ulici s tabuľkou „objatie zadarmo“.

Netrvalo ani pár týždňov a vznikol 1. ročník celoslovenského Dňa objatí. Ľudí si okamžite získal a tak o ňom začali písať na sociálnych sieťach, vytvárali videá a prispievali vlastnými príbehmi. Organizátori sa preto rozhodli akciu zopakovať aj v roku 2013. O rok na to dosiahli rekord v počte rozdaných objatí, keď ich bolo viac ako 79 000.

Výzva prekonať hranicu 100 000 objatí počas jedného dňa

„Objatie je chvíľa, ktorá nám dáva príležitosť zamyslieť sa, koľkým ľuďom chýba otvorená náruč. Hodnota jedného objatia je nevyčísliteľná. Preto túto úžasnú tradíciu posúvame do sveta,“ hovorí s nadšením Norika Bělousovová, koordinátorka HugDay pre zahraničie.

Výzvu sa rozhodli šíriť prostredníctvom tanečného promo videa, ktoré pripravila tanečná škola Dancado z Bánoviec nad Bebravou (video nájdete na konci článku). Odvážna výzva na seba nenechala dlho čakať. Organizátorom HugDay 2015 začali chodiť správy z rôznych krajín. A tak dostal Deň objatí medzinárodný charakter.

Zapojí sa Keňa aj HongKong!

Na výzvu študentov do dnešného dňa zareagovalo 17 krajín z celého sveta. HugDay sa tak uskutoční aj v Brazílii, v Keni, v HongKongu, v Gruzínsku či v Turecku.

„Objatia budeme rozdávať všade. Začneme v základných školách a nevynecháme ani supermarkety. Do ulíc pôjdeme aj v kostýmoch, aby si nás každý všimol. Takže v Luxembursku bude počas tohto dňa veľa šťastných ľudí,“ hovorí organizátor Andy Wintringer.

„Je to úžasný nápad, vždy som chcela spraviť niečo podobné. Ak by k nám neprišla táto výzva, asi by som o hromadnom objímaní len snívala,“ teší sa Marina Misiukevich z Talianska.

Najväčší počet zapojených miest bude mať spomedzi všetkých krajín Slovensko. Organizátori očakávajú, že HugDay sa bude realizovať v takmer 50 mestách, od Bratislavy po Kežmarok.

„25. júna 2015 o desiatej hodine vyrazíme do ulíc miest, aby sme svojim objatím potešili ľudí vôkol seba. Naši dobrovoľníci navštívia aj nemocnice, mestské úrady či detské domovy. Prinesú úsmev a objatie všade tam, kde chýba,“ hovorí o veľkolepej akcii Jaroslav Dodok.

Aktuálne informácie o HugDay 2015 nájdete v udalosti na Facebooku.

Koordinátorom HugDay 2015 je reklamná agentúra MavioMedia – agentúra pre krajší deň, ktorá prevzala záštitu nad aktuálnym ročníkom Dňa objatí.

Pozrite si tanečné promo video.

HugDay 2015 vás potrebuje! Promo video (International Hug Day)
1
Galéria
Hug day 2015
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM