Udalosti

Startup Weekend Bratislava: Za 54 hodín vzniknú ambiciózne projekty

Už piaty ročník Statup Weekend Bratislava sa uskutoční tento víkend 21. – 23. novembra v priestoroch Ekonomickej univerzity v Bratislave. Jeho účastníci za 54 hodín vytvoria rôzne technologické projekty.

Ilustračný obrázok k článku Startup Weekend Bratislava: Za 54 hodín vzniknú ambiciózne projekty
Zdroj: Dnes24.sk

Už tento piatok sa od 18:30 začne registrácia na piaty Startup Weekend v hlavnom meste. Na toto podujatie sa budú môcť prihlásiť jednotlivci alebo tímy už len dnes, alebo počas prvého dňa akcie.

Cieľom Startup Weekendu je za 54 hodín premeniť nápady na reálne projekty. Výsledkom celého procesu by mali byť životaschopné produkty. Pri práci budú súťažiacim pomáhať skúsení mentori z rôznych oblastí. Medzi firmy, ktoré sa zapojili do hodnotenia, patria aj SLI.DO, LIONEXPO a GOLDEE (finalista Startup Weekend Košice).

Počas prvého dňa akcie budú prezentované jednotlivé podnikateľské nápady, spomedzi ktorých sa vyberú tie najlepšie. Okolo týchto projektov sa vytvoria tímy mladých ľudí, ktoré budú tvoriť tento projekt do poslednej bodky. Počas víkendu budú medzi účastníkmi chodiť skúsení mentori, na ktorých sa budú môcť tímy obrátiť o pomoc. V nedeľu sa budú všetky projekty prezentovať pred odbornou porotou.

Lákadlom pre súťažiacich môže byť Global Startup Battle, do ktorého sa môže zapojiť každý súťažný tím. Ide o najväčšiu Startup súťaž na svete, konajúcu sa v 225 mestách sveta počas 10 dní. Startup Weekend Bratislava je tento rok jedným z nich.

Viac informácií o podujatí vrátane ceny lístkov (pre študentov platí zvýhodnená cena) nájdete na: www.bratislava.startupweekend.org

Študent24/Matúš Sedlák

Foto: Marek Lavčák (Startup Weekend Košice)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM