Jaroslav Dodok Univerzity

STU otvorila regionálne centrum technického vzdelávania

Slovenská technická univerzita (STU) otvorila v Kočovciach (okres Nové Mesto nad Váhom) Regionálne centrum technického vzdelávania. Ročne by v nových priestoroch mali odborné vzdelávanie absolvovať stovky študentov Stavebnej fakulty STU.

Ilustračný obrázok k článku STU otvorila regionálne centrum technického vzdelávania
Foto: Jaroslav Dodok

Nové centrum podľa nej poskytne moderné učebne pre študentov, konferenčnú miestnosť pre videokonferencie so zahraničnou účasťou, ale aj priestor na výučbu študentov priamo v terénne.

„Po výstavbe a úpravách je v centre možné organizovať konferencie v kongresovej sále s kapacitou 80 miest, ale predovšetkým sa tu počíta s výučbou študentov Stavebnej fakulty. Prioritne študentov programu Geodézia a kartografia, ale aj Krajinné inžinierstvo, kde sú mnohé predmety úzko späté s prírodným prostredím. Vďaka technickému a informačnému vybaveniu (predovšetkým softvér ANSYS – umožňujúci počítačové simulácie) bude Stavebná fakulta STU využívať centrum v Kočovciach pre výučbu predmetov ako Analýza konštrukcií, Dynamika stavebných konštrukcií či Digitálne modelovanie priestorových štruktúr. S príchodom prvých študentov ráta Stavebná fakulta už v najbližšom letnom semestri,“ uviedla Hajdúchová.

Centrum technického vzdelávania sa nachádza v areáli kaštieľa a parku, ktorý patrí STU.*** „Rekonštrukcia sa uskutočnila vďaka podpore zo štrukturálnych fondov a zo štátneho rozpočtu v rámci projektu II. etapa komplexnej modernizácie vzdelávacej hmotnej a informačno-komunikačnej infraštruktúry pracovísk STU. Pre študentov, vedcov a účastníkov konferencií je k dispozícií wifi signál, ktorý pokrýva celý areál a park. Wifi pripojenie bude slúžiť aj verejnosti, ktorej je park vďaka spolupráci obce a STU verejne prístupný,“*** podotkla manažérka pre komunikáciu STU.

Doplnila, že v novootvorenom centre sa 4. a 5. decembra 2012 uskutoční pracovný seminár spojený s oslavou 60. výročia založenia Katedry geodetických základov Stavebnej fakulty STU. „Na seminári sa bude hovoriť o histórii katedry, ale aj o novinkách ako kozmická geodézia a globálne družicové navigačné systémy,“ uzatvorila Hajdúchová.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM