Kornel Kubík Udalosti

Študenti prišli s originálnym nápadom: Námestia po celom Slovensku zaplnia bublinami

Tak toto na Slovensku ešte nebolo. Študenti zo 17 slovenských miest vypustia v pondelok 25. augusta o 10:00 do vzduchu tisícky bublín. Podujatie s názvom Bubble day alebo Deň bublín má za cieľ rozžiariť ľudí na námestiach.

Ilustračný obrázok k článku Študenti prišli s originálnym nápadom: Námestia po celom Slovensku zaplnia bublinami
Zdroj: Webnoviny.sk

Ako informovali organizátori podujatia, do vypúšťania bublín sa môžu zapojiť malí i veľkí, jednotlivci aj rodiny, stačí im na to len bublifuk. „Pokračujeme v šírení pozitívnej nálady a originálnych myšlienok naprieč Slovenskom,“ predstavil projekt jeho koordinátor Jaroslav Dodok.

„Hovorí sa, že každý je istým spôsobom dieťa na celý život. Chceme sa aj takto symbolicky opäť vrátiť do detských čias. Je jedno či máte desať, tridsať alebo šesťdesiat rokov. Zastavte sa na chvíľu, zabudnite na zhon a užite si prítomný okamih,“ dodal Dodok.

Aj sprievodný program

V niektorých mestách okrem vypúšťania bublín organizátori pripravili aj sprievodný program. V Žiline na Mariánskom námestí sa predstaví profesionálny bublinár Matěj Kodeš, v Banskej Bystrici zasa spríjemnia deň žongléri a gitarista Jozef Mlynárik.

Deň bublín vznikol ako pokračovanie úspešného podujatia HugDay, prostredníctvom ktorého sa na celom Slovensku rozdalo takmer 80-tisíc objatí. Autorkou myšlienky Bubble day je vysokoškoláčka Lucia Randová zo Žiliny. Do podujatia sa zapojilo 17 miest vrátane Žiliny, Banskej Bystrice, Zvolena, Rimavskej Soboty, Prešova, Košíc či Popradu. Do Dňa bublín sa podľa organizátorov môže zapojiť každý, stačí ak o desiatej hodine príde na akékoľvek námestie so svojím bublifukom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM