Toto jedlo zvládnu aj chlapi: Síce praženica, ale aká!

Správna kombinácia surovín spraví zázrak na tanieri. Čo tak dať do kopy praženicu so šampiónmi, balsamicom a parmezánom? Pozrite, ako na to. A nie je to nič ťažké!

Slávka Habrmanová/food blogerka
Ilustračný obrázok k článku Toto jedlo zvládnu aj chlapi: Síce praženica, ale aká!

Pri správnej kombinácii dobrých surovín môžete byť naozaj prekvapení, čo ste dokázali na tanieri stvoriť. Napadlo by vám niekedy, že na praženicu so šampiňónmi sa hodí syr parmezánového typu a balsamico? Mne tiež nie, až kým som nevyskúšala tento recept.

Odporúčam ho otestovať každému, napríklad v pokojné nedeľné ráno, keď je trošku času na experimenty. Takýmito originálnymi, ale aj zdravými raňajkami určite prekvapíte celú rodinu.

Praženica so šampiňónmi a balsamicom (pre 4 osoby)

Potrebujeme: 6–8 vajec, K-Classic šampiňóny krájané, 1 červenú cibuľu, trochu masla, čierne korenie, soľ, syr parmezánového typu, balsamico krém, 8 plátkov toastového chleba.

Postup: Urobíme si praženicu so šampiňónmi na cibuľke, a to tak, že na troche masla opražíme na kocky nakrájanú cibuľu, potom šampiňóny, pridáme vajcia, dochutíme soľou a korením. Medzitým dáme opiecť toasty. Na toasty navrstvíme praženicu so šampiňónmi, nastrúhame na ne parmezánový syr a jemne pokvapkáme balsamikovým krémom.

Náš tip:

Toasty ešte viac vylepšíte, ak ich namiesto štandardného opečenia v toastovači opražíte na panvici jemne zastrúhané parmezánom.

Pre všetky potrebné ingrediencie sa zastavte v obchodnom reťazci Kaufland.

(PR) – Za obsah zodpovedá objednávateľ tejto správy

Zdroj: Dnes24.sk