Jakub Forgács Udalosti

V Bystrici bude rozdávať objatia zadarmo aj medveď: Viac o Hug Day v ROZHOVORE s Jaroslavom Dodokom (20)

Hug day alebo Deň objatí je podujatie, do ktorého sa každoročne zapájajú stovky mladých ľudí z celého Slovenska. Svojimi objatiami, ktoré rozdávajú naozaj všade, už onedlho zaplavia aj Banskú Bystricu. Hlavný organizátor podujatia, Jaroslav Dodok (20), prezradil, na čo všetko sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici bude rozdávať objatia zadarmo aj medveď: Viac o Hug Day v ROZHOVORE s Jaroslavom Dodokom (20)
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Termín tohtoročného Hug day je už známy. Objímať sa v Banskej Bystrici bude vo štvrtok 25. júna. Presne o desiatej ráno sa opäť do ulíc vyberú dobre naladení dobrovoľníci s transparentmi s nápisom ,,Free hug“ a budú rozdávať ľuďom objatia zadarmo. Vyspovedali sme preto hlavného organizátora a tiež koordinátora tohto krásneho podujatia v našom meste, Jaroslava Dodoka (20).

„Do príprav podujatia Hug day (Deň objatí) 2015 som sa tento rok pustil práve kvôli tomu, že som videl a počul tie reakcie, ktoré k nám prichádzali od ľudí z minulých ročníkov,“ povedal Jaro so slovami, že objímali ľudí, ktorí dlho nemali objatie, potešili ľudí v nemocniciach a zariadeniach, kde topotrebovali a práve táto energia a pozitívne reakcie ho motivovali, aby zorganizoval štvrtý ročník Hug day.

Ako sme sa dozvedeli, pre Jara to zajtra bude aj taká dodatočná oslava. „Dnes mám narodeniny. Dávam si štyri roky za sebou taký darček, že deň po narodkách mám Hug day,“ povedal s úsmevom.

Napriek tomu, že Jaro je rozlietaný a aktívny v mnohých projektoch, tento rok je aj koordinátorom Hug day v našom meste. Prečo sa na to dal? „Banskú Bystricu mám rád kvôli tomu, že som sa v nej snažil rozvíjať nejaké aktivity už ako študent. A kvôli tomu, že tu máme množstvo organizácií, dobrých škôl, partnerov, zaujímavé médiá a kvôli tomu, že Banskú Bystricu poznám a myslím si, že v srdci Slovenska by nemalo chýbať objatie,“ objasnil, prečo sa rozhodol takto angažovať.

Banská Bystrica by tento rok podľa jeho slov mala priniesť aj novinku. „Ľudia si budú môcť prísť po objatia od špeciálneho maskota, ktorým bude Medveď z rozprávky Máša a Medveď. Tento rok budeme robiť aj hromadné objatia. Pokúsime sa obklopiť celú fontánu na Námestí SNP, budeme mať taktiež letecké zábery zhora, natočené dronom,“ vymenoval mladý organizátor a spomenul tiež, že okrem toho navštívia Mestský úrad, vedenie mesta a budú nečakane prekvapovať ľudí na uliciach a aj vo firmách, všade navôkol. „Možno pre ľudí pripravíme ešte jedno prekvapenie,“ dodal tajomne.

„Tento rok je našou výzvou, prekonať v rámci Hug day hranicu 100 000 objatí,“ povedal smelo. Ako doplnil, jeho víziou je, aby sa Hug day dostal do všetkých miest na Slovensku a do čo najväčšieho počtu krajín vo svete, keďže tento rok ich je do tohto projektu zapojených 15.

Čítajte tiež:

Nebuďte prekvapení, keď sa vám niekto vrhne do náručia na ulici či v práci: Bystricu opäť zaplavia objatia!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM