Kornel Kubík Udalosti

Výnimočný zážitok pre mladých: Vydaj sa na putovanie zimnou krajinou a spoznaj sám seba!

Pred tebou je osem dní – vonku a iba s tým, čo si nesieš na chrbte, s tým, čo si nesieš v sebe. Ty a skupina skvelých ľudí. Život bez nánosov civilizácie. Takto opisujú netradičný kurz jeho organizátori. Netreba sa však báť, nejde o kurz prežitia, ale zážitkovú akciu mládežníckej organizácie.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný zážitok pre mladých: Vydaj sa na putovanie zimnou krajinou a spoznaj sám seba!
Zdroj: Dnes24.sk

Za kurzom Cestou zimy stojí partia mladých ľudí z organizácie Plusko. Čo zažiješ, ak sa k ním pridáš? „Vydáš sa na putovanie zimnou krajinou. Naučíš sa zručnosti potrebné pre putovanie v zime a zimné táborenie. Spávať budeš v stane pod zimnou hviezdnou oblohou, dostaneš možnosť zamyslieť sa nad svojimi hodnotami ďaleko od civilizácie a môže sa stať, že tvoj život sa potom zmení,“ hovoria o zimnom kurze dobrovoľníci z mládežníckej organizácie, pre ktorých to bude už jeho druhý ročník.

Samotná zimná cesta prebehne 15. – 22. februára 2015. Počas kurzu partiu mladých ľudí čaká niekoľko dní putovania na snežniciach s batohom na chrbte, prejdú Veľkou Fatrou či Kremnickými vrchmi, nocovať budú v stanoch na hrebeni aj pri murovanej chate. Mladíci z Pluska však ubezpečujú, že nik nebude trpieť a chýbať nebude teplá strava ani zábava.

Súčasťou zimného kurzu je aj približne dvojmesačná prípravná fáza. Preto prihlásiť sa doň môžeš najneskôr 12. novembra 2014 na www.zimnykurz.plusko.net. Tam nájdeš aj bližšie informácie o neziskovom kurze dobrovoľníkov z Pluska.

Foto: Plusko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM