Udalosti

WordPress opäť ovládne Bratislavu: Navrhnite spíkra, ktorý na konferencii WordCamp nesmie chýbať

Webový softvér WordPress patrí k veľmi rozšírenej a obľúbenej platforme na vytváranie web stránok alebo blogov. WordPress je aj hlavnou témou otvorenej konferencie s názvom WordCamp Slovensko 2015.

Ilustračný obrázok k článku WordPress opäť ovládne Bratislavu: Navrhnite spíkra, ktorý na konferencii WordCamp nesmie chýbať
Zdroj: Dnes24.sk

Konferencia sa uskutoční už po štvrtýkrát v sobotu 18. apríla 2015 v Bratislave na Fakulte informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity.

Dnes viac ako 60 miliónov ľudí po celom svete využíva open source systém WordPress. Vďaka nemu si môžete jednoducho zriadiť funkčnú webovú stránku alebo blog. Okrem toho každý deň prichádzajú na svet nové moduly a témy, a tak si môžete svoje web stránky prispôsobiť svojim potrebám a predstavám.

WordPress je vyvíjaný stovkami dobrovoľníkov, ktorí spolu tvoria nadšenú komunitu. Na otvorených konferenciách WordCamp, organizovaných po celom svete sa delia so svojimi vedomosťami a skúsenosťami.

WordCamp je pre bežných užívateľov, ale aj pre profesionálov

WordCamp je tvorený blokmi prednášok súbežne prebiehajúcich v dvoch miestnostiach, ktoré sú určené pre bežných používateľov ako aj pre profesionálov. Témy prednášok budú rôznorodé ako napr. marketing, blogovanie, tvorba webových stránok, či programovanie. Tak, aby si každý, či už bežný užívateľ alebo profesionál, našiel to, čo ho zaujíma. Minulý rok sa WordCampu zúčastnilo približne 170 ľudí.

Máte tip alebo sa chcete stať spíkrom?

Ján Bočínec, hlavný organizátor povedal, že tento rok bude WordCamp Slovensko 2015 veľkou výzvou: „Tento rok plánujeme na jednom mieste zhromaždiť okolo 250 fanúšikov WordPress, ktorým chceme okrem kvalitných prednášok poskytnúť možnosť stretnúť sa s ostatnými ľuďmi z komunity a porozprávať sa s nimi, to je vlastne aj vec, čo mám na WordCampe najradšej. Vidieť konečne naživo ľudí, s ktorými spolupracujem a komunikujem v online svete. Povymieňať si skúsenosti a zážitky a nakoniec si s nimi dať „zopár“ drinkov na afterke.“

Fanúšikovia WordCamp komunity budú môcť sami navrhovať spíkrov, ktorých by chceli naživo počuť prednášať na konferencii. Následne budú môcť za spíkrov aj hlasovať a tak ovplyvniť samotný výber. Samozrejme aj samotní spíkri sa môžu prihlásiť, že majú záujem podeliť sa o svoje poznatky na podujatí. Na konferencii vystúpi 12 spíkrov, menej ako minulý rok, preto, aby mali účastníci viac priestoru na komunikáciu s nimi.

Viac informácii nájdete na oficiálnej web stránke WordCamp Slovensko 2015.

Foto: WordCamp

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM