Jaroslav Dodok Rozhovor

Zo zákulisia natáčania...

Študenti z gymnázia v Lučenci si vyskúšali prácu kameramanov, keď od pani riaditeľky dostali zodpovednú úlohu - natočiť prezentačné video o ich škole. Video pripravovali k príležitosti Dňa otvorených dverí Gymnázia Boženy Slančíkovej Timravy.

Traja chlapci sa do toho hneď na druhý deň pustili, požičali si statív a foťák, pozbierali zopár odvážnych študentov a šli v ústrety filmového trháku…

Kameramanský zážitok nám predstavuje Peter Dóža:

Žiadne video o našom gymnáziu by nemohlo existovať bez bronzovej sochy Boženky Slančíkovej Timravy – to je je náš prvý záber. Ďalej sa zoznamujeme so statívom a foťákom. Nahrávame a prvá scénka vychádza nad očakávania a v podstate na prvý krát. Myslím, že sme proste profesionáli.

Presúvame sa do učebne informatiky. Pristihneme študenta pri práci a ten nám porozpráva všetko o našich počítačoch a učebni. Berieme svoju techniku na plecia a priam svetelnou rýchlosťou bežíme s celým štábom do posilňovne. Cestou vidíme na ihrisku cvičiť našich prvákov, to si predsa nenecháme ujsť. Teraz sa presúvame do posilňovne…

Naši kolegovia, študenti nás oboznámia s možnými činnosťami a my „pukáme“ od smiechu. Priam až utekáme z miestnosti, aby sme konečne mohli na niekoľký krát natočiť scénku bez smiechu. Je preto pochopiteľné, že sme tu strávili najviac času.

Čas je neukrutný a sťahujeme sa do učebne fyziky, kde nás už čakajú dve pôvabné slečny. Lenže očko nám padne do labáku biológie, kde sa s láskou stará naša pani profesorka o naše milované rybičky. Slečny vo fyzike sú už pripravené, chrlíme na ne otázky no ony sa nedajú, veď sú to už maturantky a pohotovo na všetko odpovedajú .

Všetko to zakončíme pred bránami nášho gymnázia a s radosťou a dokonalo synchronizovane voláme všetkých k nám.

Pozrite si preto naše video…

Zo zákulisia natáčania...
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM