Jakub Forgács Udalosti

FOTO a VIDEO: Takéto obrázky sa naskytli pred gymnáziom v Bystrici. Živá reťaz učiteľov so žiakmi!

Okamihy, aké sa len tak bežne nevidia. Pred vyučovaním sa pred známym banskobystrickým gymnáziom držali za ruky desiatky ľudí a spoločne spievali. Pozrite si FOTO a VIDEO priamo z miesta.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Takéto obrázky sa naskytli pred gymnáziom v Bystrici. Živá reťaz učiteľov so žiakmi!
Zdroj: Dnes24.sk

V stredu ráno sa na známych banskobystrických gymnáziách diali veci, aké sa pred vyučovaním bežne nevidia. Zatiaľ, čo študenti Tajáku dostávali zelené stužky na podporu štrajku svojich učiteľov, na Gymnáziu Andreja Sládkoviča, pred vchodom do školy, vytvorili štrajkujúci učitelia živú reťaz a to spolu so svojimi žiakmi.

„O akcii sme sa dohodli medzi sebou a informovali sme aj žiakov cez neoficiálnu stránku školy. Prišli sme ráno o 7:30 a boli sme do 7:55, aby tí, ktorí chcú ísť na náhradné vyučovanie, nemeškali do školy. Štrajkujúcich učiteľov prišlo asi 18 – 19,“ povedala pre Bystrica 24 učiteľka školy Jana Voskárová so slovami, že neprišli len takí, ktorí na to mali vážne dôvody, že dochádzajú z veľkej diaľky alebo sú chorí.

Keďže do živej reťaze sa zapojili aj žiaci, dokopy ju vytvorilo takmer 100 ľudí. „Kolegyňa prečítala učiteľskú hymnu a povedali sme študentom, že by sme radi učili, že neštrajkujeme preto, lebo sa nám učiť nechce, ale preto, aby sme mali lepšie podmienky na vyučovanie, aby sme im mohli poskytnúť lepšie vzdelanie. Nakoniec sme zaspievali Gaudeamus igitur,“ pokračovala Voskárová.

Učitelia v živej reťazi mali na hrudi nápisy, ktoré hovorili za všetko: „Viac peňazí do škôl“, „Ak nás podporuješ, poď si s nami podať ruku,“ či „Ak sa človek má stať človekom, musí sa vzdelávať J. A. Komenský“.

Minulý týždeň sa na GASku neučilo vôbec, od utorka však výučba prebieha v upravenom režime. Ako by to malo vyzerať v najbližších dňoch? „Určite budeme, všetci tí, ktorí sú aktuálne v štrajku z našej školy, štrajkovať do konca týždňa. O ďalšom postupe sa budeme rozprávať vo štvrtok v škole, kde máme stretnutie,“ dodala Voskárová.

Čítajte tiež:

Riaditeľke bystrického gymnázia zmysel pre humor rozhodne nechýba: Reakcia na priznanie študenta vás dostane :)

Povedali si, že to nemôžu nechať len tak a podporili učiteľov: Takto sa rozhodli štrajkovať bystrickí študenti!

Silné chvíle na nádvorí bystrického gymnázia: Keď to študenti zbadali, vo veľkom odišli zo školy FOTO

Vtipná kritika gymnazistu na Facebooku s nečakanou reakciou: Riaditeľka dokázala, že humor jej ide tiež :)

Spoveď obľúbenej pedagogičky bystrického gymnázia: Občas naozaj prežívame

Foto: študenti GASka

FOTO živej reťaze pred bystrickým gymnáziom
6
Galéria
VIDEO živej reťaze pred bystrickým gymnáziom
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM