Lenka Fedorová Šport

Kickboxeristka Veronika (27) z Košíc a jej tajomstvo úspechu: Zabudnite na motivačné videá, len toto zaberá!

Veronika Petríková (27) je úspešná slovenská kickboxeristka. Jej úspechy na súťažiach ocenilo aj mesto Košice nomináciou na absolútneho víťaza Športovej osobnosti Košíc.

Ilustračný obrázok k článku Kickboxeristka Veronika (27) z Košíc a jej tajomstvo úspechu: Zabudnite na motivačné videá, len toto zaberá!
Zdroj: Dnes24.sk

Veronika Petríková je slovenská reprezentantka v kickboxe. Na šampionáte v Belehrade získala titul v disciplíne K1 žien v kategórii do 56 kg. Vybojovala tak pre svoju krajinu historicky prvú zlatú medailu zo seniorských MS.

Mesto Košice sa ju rozhodlo nominovať na absolútnu víťazku Športovej osobnosti Košíc. Ako na to Veronika zareagovala, čo ju najviac motivuje a aké sú jej plány do budúcna nám prezradila v rozhovore.

Vaše športové úspechy a úsilie ocenilo aj mesto Košice nomináciou na absolútneho víťaza Športovej osobnosti Košíc. Čo pre vás táto nominácia znamená?

Som vďačná za to, že môžem byť opäť medzi ocenenými laureátmi na Galavečeri ŠOK. Cením si to hlavne kvôli tomu, že sa opäť zviditeľní tento šport, keďže kickbox nie je u nás bežný a je málo propagovaný.

A ak aj je spropagovaný, tak športovec musí vyhrať zlatú medailu, aby sa vôbec dostal do povedomia či už v novinách, televízii alebo v rádiu.

Preto musíme stále makať, aby sme mali čo najväčšie úspechy a aby videli, že aj na Slovensku máme vynikajúcich športovcov v kickboxe a všeobecne bojových športoch.

Za všetkými úspechmi, ktoré máte na konte, musí stať okrem tvrdej prípravy aj veľká dávka motivácie. Čo vás motivuje najviac?

Tvrdá príprava musí byť, keďže je to tvrdý šport. Obzvášť, ak sa pripravujem na ťažký zápas. Ja sa neriadim žiadnymi citátmi ani motivačnými videami. Podľa mna sú to samé „kecy“. Jednoducho si poviem, že idem radšej trénovať, ako by som mala doma leňošiť, prípadne vysedávať každý deň na kávičkách a pod.

Box je drsný šport. Majú pred vami muži rešpekt?

Ako kedy. Zvyčajne si robia srandičky, či by som ich vedela zložiť a pod. :)

Hovorí sa, že vaše zápasy končia pred časovým limitom, pretože súperky vám nevydržia odolávať dokonca. V čom vidíte svoju najväčšiu silu?

Svoju najväčšiu silu vidím v kondícii, ktorou tlačím na súperku. Snažím sa presadiť si u súperiek svoj štýl boja a viesť zápas podľa seba.

Tréning musí byť veľmi náročný. V čom spočíva vaša príprava?

Tréningy sa odvíjajú od toho, koľko času nám ostáva do zápasu. Či máme na prípravu mesiac , prípadne len dva týždne. Počas prípravy mám predovšetkým veľa sparingov a lapovaní s trénerom. Hoci v mojom prípade je to tak, že trénujem stále, aby som bola vždy pripravená.

Momentálne sa pripravujem na zápas do Žiliny na Galavečer Enfusion Live, kde budem boxovať proti svetovej jednotke Iman Barlow. Po zápase v Žiline sa pripravujem na nasledujúci zápas, ktorý budem mať v Košiciach. Začiatkom júna budem boxovať o profesionálny titul majsterky sveta organizácii WAKO PRO.

Na svojom konte máte niekoľko titulov majsterky. Ktorý má pre vás najväčšiu váhu?

Najviac si cením titul majsterky sveta organizácii WAKO, ktorý som vybojovala v Srbsku v októbri 2015. Je to prvá zlatá medaila pre Slovenský kickbox, čomu sa veľmi teším, pretože tento šport robím už 10 rokov a zlatou medailou sa mi splnil môj sen.

Taktiež je to mimoriadny úspech nie len pre mňa ,ale aj pre môjho trénera Petra Bonka a pre Slovenský zväz kickboxu. Zároveň pevne verím, že takýchto úspechov bude stále viac a viac. Dúfam že sa aj ostaným kickboxerom splní ich sen po zlatej medaile.

Máte v toto športe svoj vzor?

Mojou favoritkou je Poľka, ktorá momentálne zápasí v UFC. Je to Joanna Jedrzejczyk. Za skvelými športovcami nemusíme ísť za hranice, pretože aj na Slovensku máme vynikajúcich profesionálnych kicboxerov.

Čomu sa venujete, ak práve neboxujete?

Ak práve neboxujem, tak oddychujem prípadne spím. Oddych od tréningov mám až počas letných prázdnin a tento čas využívam taktiež aktívne, a to behom prípadne kruhovými tréningami.

Vidíte v boxe aj perspektívu do budúcna alebo vaše plány smerujú niekde inde?

Momentálne sa venujem dvom smerom a to pracovnému a športovému. Nie som športovec, ktorý sa živý kickboxom. Zatiaľ sa venujem obom na plno. V budúcnosti mám v pláne sa kickboxu venovať aj naďalej, ale skôr z pozície trénera prípadne rozhodkyni.

Môže vás zaujímať:

Košický hádzanár Tomáš Urban má prezývku, ktorú už poznajú aj zahraniční hráči: Prečo Kuře?

Nikola (15) vzbudzuje rešpekt aj u chalanov: 100 kg činku dvíha ako nič, medailí má ako maku

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM