Lenka Fedorová Kultúra

Košické študentské rádio s historickým úspechom: V prestížnej súťaži získali aj cenu Českého rozhlasu!

Obrovskému úspechu sa teší košické študentské rádio. Na súťaž išli s malou dušičkou, odišli ako víťazi. Bodovali vo viacerých kategóriách.

Ilustračný obrázok k článku Košické študentské rádio s historickým úspechom: V prestížnej súťaži získali aj cenu Českého rozhlasu!
Zdroj: Fotoarchív rádia ŠtuRKo

Čoraz viac sa do popredia dostáva študentské rádio ŠtuRKo, ktoré neustále ukazuje svoju zlepšujúcu sa kvalitu. Inak tomu nebolo ani na tohotoročnej súťaži RádioRallye, kde zaznamenalo historický úspech.

S úspechom nerátali

ŠtuRKo sa na súťaži predstavilo celkovo s ôsmimi nahrávkami. ,,Nie je to vysoký počet, ale tento rok sme sa zamerali skôr na kvalitu ako na kvantitu,“ uviedol vedúci Študentského rozhlasu Košice Michal Lacko, študent Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach.

„Rádioaktívni“ Šturkáči sa aj napriek tomu tešili veľkému úspechu. Ich nahrávky sa umiestnili na popredných miestach v rebríčku a celkovo získali 13 diplomov. Najúspešnejšími nahrávkami sa stala montáž s názvom Jozef Jarkovský – Komentátorská legenda Slovenského rozhlasu, ktorá získala 1.miesto v hodnotení odbornej poroty, 1.miesto v hodnotení amatérskej poroty rádií a zároveň získala cenu Českého rozhlasu.

Historicky po prvýkrát sa umiestnila aj nahrávka v kategórii Fonorallye, ktorá získala 1.miesto v hodnotení odbornej poroty, 1.miesto v hodnotení amatérskej poroty rádií a špeciálnu cenu predsedu poroty Ľ. Kasalu. Za veľký úspech považujú členovia aj 3.miesto v katogérii Živé vysielanie.

Ohlásenie celkového víťaza bolo prekvapením

Najväčšie ovácie zavládli v radoch Študentského rozhlasu Košice po vyhlásení celkového víťaza celej súťaže, pretože sa ním stalo práve ŠtuRKo. ,,Naše rádio získalo po prvýkrát v histórii toto ocenenie a považujem to za veľký úspech. Tento úspech je pre nás ešte stále neuveriteľný, keďže sme na súťaž cestovali s malou dušičkou. Je to aj istý hnací motor, ktorý nám dodal energiu pracovať na sebe a neustále sa zdokonaľovať,“ uviedol vedúci rádia.

,,Chcel by som sa poďakovať každému jednému členovi, ktorý sa akýmkoľvek spôsobom podieľal na tvorbe súťažných nahrávok. Obrovská vďaka patrí aj Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, ktorá nás veľmi podporila. Verím, že v budúcom ročníku si túto pozíciu minimálne udržíme, “ dodal na záver Lacko.

Môže vás zaujímať:

Rodičia košických žiakov rozhodli: V školách sa budú variť tieto nové recepty!

Ocenenie pre známe košické gymnázium: Jeho sekcia získala značku kvality!

V metropole východu vzniklo výnimočné pivo: Bacha, o pár týždňov je po ňom!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM