Michal Lendel Zábava

Košickí študenti sa dali do natáčania: Cez nakrútenú bájku zobrazia aj nebezpečenstvo na Facebooku!

Múdrosť Ezopových báji sa pokúsia zachytiť študenti Filmovej školy v Košiciach. Za sebou majú už točenie prvého z krátkych príbehov. Ako to celé dopadlo si môžete pozrieť vo videu, z ktorého vyplýva zaujímavé ponaučenie, uhádnete aké?

Ilustračný obrázok k článku Košickí študenti sa dali do natáčania: Cez nakrútenú bájku zobrazia aj nebezpečenstvo na Facebooku!
Zdroj: Dnes24.sk

OZ Adevyk v spolupráci s Filmovou školou v Košiciach pripravili zaujímavý projekt. Ten je pomenovaný podľa gréckeho autora bájok Ezopa, ktorého príbehy sa stali námetmi pre mladých filmárov. Každá bájka bude na konci obsahovať zaujímavé poučenie, ktoré sa môže použiť aj v dnešnej dobe.

O projekte…

Cieľom projektu je vážne sa zamyslieť nad zlými vplyvmi, ktoré na deti číhajú na internete, ale aj v bežnom živote. „Pri študovaní Ezopových bájok sme zistili, že ponaučenia, ktoré z nich vyplývajú sa presne hodia na dnešný virtuálny svet, kde sa hovorí o závažných problémoch a poukazuje sa na vlastnosti ľudí,“ prezradila koordinátorka projektu Renáta Vadásyová

Žiaci pripravujú spolu s učiteľmi vzdelávacích predmetov na hodinách čiastkové úlohy potrebné pre nakrútenie krátkych náučných videí. Ich práca spočíva v tvorbe scenárov, storyboardov, grafiky, prípravy kamier, strihu a ozvučenia. Do projektu budú prizvaní aj žiaci základných škôl, ktorí sú členmi občianskeho združenia a navštevujú základnú umeleckú školu v odbore audiovizálnej a multimediálnej tvorby.

Ďalšie nakrúcanie

Bájky sa budú pravidelne vysielať v novej v internetovej televízii Fotelka. V týchto dňoch sa nakrúca bájku o psovi a zajacovi, ktorej cieľom má byť poukázanie na nebezpečenstvo na Facebooku.

Mladí filmári sa už tešia aj na točenie príbehu o líške a diviakovi, ktorý sa budeme nakrúcať 13. marca 2014 v električke. „DPMK nám umožnil nakrúcanie v električke zadarmo, veľmi pekne ďakujeme za profesionálny prístup,“ doplnila koordinátorka projektu.

Pozrite si vo VIDEU, ako natočili košickí študenti Ezopovu bájku po novom.

Ezopova bájka v podaní košických študentov: Bájka o vetre a slnku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM