Jakub Forgács Rôzne

Malý zázrak prírody, ktorý vám vyrazí dych: Nádhera ukrytá v kvapkách vody pri Bystrici, FOTO

Príroda je bez pochýb tým najlepším umelcom a dokáže vskutku divy. A vychutnať si jej diela môžeme obzvlášť vtedy, keď sa podaria zachytiť šikovnému fotografovi. V tomto prípade hlavnú úlohu zohrali kvapky vody a kostolík, vzdialený iba pár kilometrov od nášho mesta.

Ilustračný obrázok k článku Malý zázrak prírody, ktorý vám vyrazí dych: Nádhera ukrytá v kvapkách vody pri Bystrici, FOTO
4
Galéria
Foto: Lucia Dovalová

O Lucii Dovalovej, učiteľke chémie a výtvarnej výchovy v ZŠ s MŠ Badín, ste sa na našom portáli mohli dočítať už viackrát. Vďaka kreativite, skvelým nápadom a pomocníkom, mladým školákom, sa jej podarilo zachytiť nádherné výtvory mrazu, ale napríklad aj pestrofarebnú krásu kryštálikov liekov.

Tentokrát uzreli svetlo sveta ďalšie úchvatné zábery, obrazy prevráteného sveta v kvapkách vody. „Tieto fotky nevznikli náhodou, hoci na to, že v kvapkách je svet zobrazený naopak, som náhodou prišla. Sú totiž ako malé šošovky, takto funguje optika,“ povedala pre spravodajský portál Bystrica 24 Dovalová.

Tak teda hľadala po daždi vhodné kvapky v badínskej farskej záhrade, v ktorých by bolo vidno celý kostolík. „Fotila som aj kvapky stekajúce po odkvapovej reťazi a kvapkajúce z nej, a tak vzniklo aj niekoľko kvapiek v pohybe,“ pokračovala.

Keďže nevlastní zrkadlovku, fotky podľa jej slov nie sú dokonalé. „Aj keď by som rada zábery ostrejšie, tu ide viac o ten nápad, o priblíženie ľuďom malého zázraku prírody, sveta v kvapke, ktorý si bežne nevšímame, no keď sa tak stane a všimneme si, nevychádzame z údivu, ako dokonale je to všetko okolo nás zariadené,“ dodala s úsmevom.

Pozrite si v našej fotogalérii očarujúce zábery prevráteného sveta v kvapkách!

Čítajte tiež:

Pri Bystrici zaviedli spoj, ktorý vás dostane: Dedinami premáva pešobus!

Pestrofarebná krása, ktorá vás dostane: Nádhera, čo vzniklo kúsok od Bystrice vďaka skvelému nápadu učiteľky!

Nádherné diela vytvorené mrazom: Pri Bystrici vznikli očarujúce ZÁBERY, tento malý trik pomôže každému!

Nádhera v kvapkách vody zachytená cez hľadáčik fotoaparátu
4
Galéria
Foto: Lucia Dovalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM