Jakub Forgács Rôzne

Obľúbený bystrický učiteľ zažil krásne prekvapenie: Pozrel na tabuľu a na ten dojemný nápad nezabudne

Práca pedagóga je určite náročná, no prináša aj chvíle, ktoré dokážu krásne zahriať pri srdci. Niečo podobné zažil už aj učiteľ Milan Paľaga z banskobystrickej základnej školy. Pozrite, ako ho prekvapili jeho žiaci.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbený bystrický učiteľ zažil krásne prekvapenie: Pozrel na tabuľu a na ten dojemný nápad nezabudne
Zdroj: Dnes24.sk

Milan Paľaga (29) je síce rodený Lučenčan, ale už štyri roky žije v Banskej Bystrici. Vyštudoval odbor biológia a telesná výchova a má doktorát z pedagogiky. Ako učiteľ pracuje už piaty rok. V súčasnosti pôsobí na Základnej škole Moskovská, kde učí biológiu, telesnú výchovu a enviromentálnu výchovu.

Medzi žiakmi je obľúbený a prečo? Jeho slová hovoria za všetko. „Samozrejme, učenie nie je len o vedomostiach, ale aj o vzťahu, aký si so žiakmi vytvoríte. Veľmi rád spomínam na rôzne úsmevné situácie, zážitky, vtipné momenty, ktoré som so žiakmi prežil,“ povedal Paľaga, ktorý dodal, že asi najviac sa ich odohralo na lyžiarskych, či plaveckých výcvikoch, exkurziách a rôznych iných akciách.

Práve jeho žiaci mu pripravili aj krásne prekvapenie, aké by zahrialo pri srdci snáď každého učiteľa. „Pamätám sa, keď ma žiaci na deň učiteľov potešili kvetmi a medzinárodným ocenením – originálnou tabuľou s nápisom – najlepší učiteľ na svete,“ prezradil s úsmevom Paľaga.

To však nie sú jediné príjemné chvíle, ktoré zažil s mladými Bystričanmi. „Tiež si spomínam na dojemný telefonát žiakov z koncoročného výletu, ktorého som sa nemohol zúčastniť. Objatia, či malé dary, darované veľkým srdcom detí. To všetko sú veci, ktoré navždy zostanú nezmazateľne v mojej pamäti,“ dodal Milan Paľaga.

Už v pondelok sa môžete na našom portáli tešiť na kompletný rozhovor s týmto bystrickým učiteľom!

Čítajte tiež:

Podarená yorkšírka mladej Bystričanky: Ovláda 80 povelov a vždy stojí na stupni víťazov

Keď uvidíte VIDEO mladých Bystričanov, pochopíte: Mnohé z týchto vecí zrejme robíte úplne inak ako oni :)

Foto: archív Milana Paľagu

FOTO: Obľúbený bystrický učiteľ Paľaga
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM