Filip Chudý Šport

Považskobystrické mažoretky zahviezdili: Zlato z majstrovstiev Európy a nielen to! FOTO

V susednom Púchove sa minulý týždeň konal európsky šampionát mažoretiek. K slovenským úspechom pomohli nemalou mierou aj považskobystrické súbory Bona a Marija. Z oboch táborov počuť po ME spokojnosť.

Ilustračný obrázok k článku Považskobystrické mažoretky zahviezdili: Zlato z majstrovstiev Európy a nielen to! FOTO
Zdroj: Mažoretky BONA

Po českom Brne prevzal tento rok štafetu Púchov, ktorý tak usporiadal majstrovstvá Európy mažoretiek. Na európskom šampionáte sa minulý týždeň počas štyroch súťažných dní predstavilo 96 súborov z 12 európskych krajín, čo je viac ako 2700 mažoretiek. „Ako vedúca súboru, aj ako zástupca slovenských mažoretiek, som nadmieru spokojná. Veď slovenská hymna sa pri dekorovaní najlepších hrala najčastejšie, na čo sme patrične pyšní. Každý rok sa zíde na ME mimoriadna konkurencia, čo nás posúva ďalej,“ povedala nám prezidentka Asociácie mažoretkového športu na Slovensku Elena Martinková, ktorá je zároveň vedúcou považskobystrického súboru Bona.

Čítajte tiež: Považská má bohaté zastúpenie na ME mažoretiek: Toto by chceli dosiahnuť, FOTO

Ten k slovenským úspechom prispel nemalou mierou, keďže takmer všetky jeho formácie boli medailové, pričom najviac sa vyníma titul majsteriek Európy pre najstaršie dievčatá tohto súboru v kategórii VF senior pom. No všetkých 76 dievčat sa na základe svojich vynikajúcich výkonov kvalifikovalo na septembrové MS v chorvátskom Poreči.

„Sme šťastní, že môžeme takto reprezentovať Slovensko a Považskú Bystricu, pričom budeme chcieť hájiť naše farby čo najlepšie,“ dodala Martinková.

Výbornú reprezentáciu nášho mesta na ME znásobili aj dievčatá zo súboru Marija. „Som maximálne spokojná, pretože dievčatá tancovali lepšie ako národnom šampionáte v Malackách. Vzhľadom na to, že to boli ME, boli výsledky vynikajúce,“ opísala vedúca súboru Miroslava Bielová jedno 4. a dve 5. miesta svojich dokopy 50 zverenkýň. Tie sa podľa slov vedúcej súboru Marija vďaka ME posunuli, pričom získali aj novú motiváciu do práce, aby to nabudúce bolo ešte lepšie.

Čítajte tiež: Považskobystrické mažoretky zažiarili v Bratislave: Triumf a potlesk získali aj mamy

No najbližšou veľkou súťažou pre Mariju nebudú MS. Síce sa na ne kvalifikovali, ale nomináciu odmietli samotné dievčatá. Dôvodom je to, že ich vedúca je čerstvou mamičkou a nemohla by sa MS zúčastniť, pričom jej zverenkyne nechcú ísť bez nej. Preto sa už zameriavajú na novú sezónu, v ktorej bude cieľom domáci šampionát a kvalifikovanie sa na budúcoročné ME v Taliansku. „Tieto výsledky sú skvelý odrazový mostík do novej sezóny a motivácia navyše,“ vyjadrila sa vedúca Marije.

Čítajte tiež: Tanečníčky Adrianu (18) a Máriu (15) z Považskej čakajú ME: Musia prekonať aj nepríjemný zdravotný problém

Miroslava Bielová tiež poďakovala rodičom dievčat, ktorí výrazne pomohli pri tomto úspechu. „Myslím si, že to bol za tie roky doterajší vrchol Marije. Boli sme síce aj na minuloročných ME v Brne, ale teraz sme dosiahli lepšie výsledky,“ dodala Bielová, ktorá tiež ocenila Púchov a organizátorov za vynikajúco zvládnutý šampionát.

Vo fotogalérii si pozrite úspešné považskobystrické mažoretky.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Považskej Bystrice a okolia

Môže vás zaujímať:

Považskobystri­čanky Adriana (18) a Mária (15) uspeli na ME: Cenné kovy aj so zlomenou rukou!

Naše mažoretky žali medaily: Kvalifikovali sa na majstrovstvá Európy!

Foto: ilustračné

Úspechy Považskej na ME mažoretiek: Súbory Bona a Marija
15
Galéria
Zdroj: Mažoretky BONA
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM