Jaroslav Dodok Šport

Predstavme si Corgoňligistov: Dokážu nadviazať Trenčania na minuloročnú vydarenú sezónu ?

Dnes budeme opäť pokračovať v predstavovaní tímov a pozrieme sa do kabíny vlaňajšieho tretieho tímu Corgoň ligy AS Trenčín.

Ilustračný obrázok k článku Predstavme si Corgoňligistov: Dokážu nadviazať Trenčania na minuloročnú vydarenú sezónu ?
Foto: Jaroslav Dodok

Odhodlanie Trenčanov na dobrý výsledok

Ľuboš Nosický na trénerskom poste nahradil úspešného Adriána Guľu a len čas ukáže, či príde ešte viac k zlepšeniu. Kapitánom mužstva bude 29 ročný brankár Miloš Volešák.

Na vydarenú sezónu by sme pod Čákovým hradom radi nadviazali aj v nasledujúcom období. „Budeme sa snažiť udržať vzostupný trend našej výkonnosti a znovu prinášať ľuďom nadšenie a pozitívnu energiu. Chceme víťaziť a neklesať pod latku, ktorú sme si nastavili vlastnou tvrdou prácou. Nebudem konkretizovať naše ciele, čo sa týka umiestnenia v lige, ale držíme sa filozofie, že najdôležitejší je vždy najbližší zápas,“ uviedol na tlačovej konferencii v hoteli Elizabeth generálny manažér AS Róbert Rybníček.

Príprava klubu na novú sezónu

Príprava mužstva na novú sezónu trvala päť týždňov, počas ktorých okrem krátkeho sústredenia vo Svitavách hráči absolvovali aj sedem prípravných stretnutí s bilanciou 4 víťazstvá, 2 remízy, 1 prehra. Najlepším strelcom klubu bol autor šiestich gólov Tomáš Malec. „Opäť sme do mužstva zapojili mladých a perspektívnych hráčov, pretože naším dlhodobým cieľom je vychovávať ich a pomáhať im neustále sa zlepšovať,“ pripomenul hlavný tréner Ľuboš Nosický.

Trenčín si zahrá Európsku ligu

Tretie miesto z minulej sezóny zabezpečilo AS 2.predkolo Európskej ligy. Trenčín vyzve švédsky celok IFK Göteborg, prvý súboj o postup do 3. predkola sa uskutoční 18. júla na severe Európy, odveta je na programe o týždeň neskôr 25. 7. na slovenskej pôde, no nie na svojom domácom štadióne, ale v Dubnici. Ľuboš Nosický (tréner Trenčína):

„Je to celkom zaujímavý žreb, dostali sme atraktívneho súpera, veľmi sa na tento dvojzápas tešíme. S cestovaním by nemal byť zásadný problém. O kvalite tímu ešte nemám žiadne informácie, keď ich získam, uvidíme, aké sú naše šance. Do domácej odvety si chceme určite priviesť dobrý výsledok, aby aj druhý duel bol zaujímavý. Určite sa pobijeme o postup a necháme na ihrisku všetky svoje sily, aby sme dôstojne reprezentovali slovenský futbal.“

Ciele klubu: Nadviazať na minuloročnú sezónu,zlepšovať sa a prinášať ľuďom nadšenie Príchody: Igor Šemrinec (z hosťovania v Novom Meste nad Váhom), Tomáš Malec (z hosťovania v Liptovskom Mikuláši), Gabriel Bezák (z hosťovania v Nemšovej), Matúš Bero, Damián Bariš (obaja z dorastu AS Trenčín), Milan Rundič, Haris Hajradinovič (obaja prestup z NK Inter Zaprešič), Patrik Mišák (prestup z Nového Mesta nad Váhom), Gino van Kessel (hosťovanie z Ajaxu Amsterdam) Odchody:František Kubík (prestup do Arsenal Kyjev), Stanislav Lobotka (hosťovanie v Ajaxe Amsterdam), Peter Bartalský (koniec zmluvy)

Očakávane umiestenie v lige podľa nás: 2.miesto

student24/Martin Žigo

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM