Ľubomír Hudačko Rôzne

Prešovskí študenti nebudú mať len tak hocijakú skúšku dospelosti: Maturity v štýle Fantóma opery!

Vravíte si, že skúšky dospelosti prebiehajú všade rovnako? To ste potom poriadne na omyle. Svoje by vám o tom vedeli povedať aj viacerí prešovskí študenti. Veď niektorých čaká napríklad maturita v štýle Fantóma opery.

Ilustračný obrázok k článku Prešovskí študenti nebudú mať len tak hocijakú skúšku dospelosti: Maturity v štýle Fantóma opery!
Zdroj: Dnes24.sk

Prešovskí študenti z Hotelovej akadémie sa vo veľkom chystajú na praktickú časť maturity. Na ich škole však bude prebiehať oproti niektorým iným školám netypicky. Nielen pred učiteľmi, ale aj rodičmi či verejnosťou budú predvádzať to, čo sa naučili a to v štýle Fantóma opery. Aha, čo pripravujú.

Na podujatí budú mať VIP čestných hostí, medzi ktorými bude aj šéfkuchár z košického Hiltonu. Prešovskí študenti sa pripravujú na deň D, čaká ich onedlho na Hotelovej akadémii praktická maturita.

Úlohu pripraviť pre hostí slávnostný deň usporiadajú v štýle Fantóma Opery. „Chceli sme pozdvihnúť vnútornú krásu, aby sme na praktickej maturite ukázali to, čo v nás je a dali do toho všetko. Budeme mať počas dňa slávnostný raut, kde budú napríklad rôzne ukážky príprav kávy a to na našich špeciálnych veľkých kávovaroch. Ďalej sa bude grilovať jahňa, popritom budú študenti opisovať jedlá. Gastronomická udalosť bude predstavovať rôzne jedlá, dezerty, jednoporciovky. Tešiť sa hostia budú môcť aj na flambovanie,“ uviedla pre náš portál študentka a marketingová manažérka tohto podujatia Jana Hricová. V kultúrnom programe potom nebude chýbať spoločenský tanec, vystúpenie flautistky či žiakov na rôznych hudobných nástrojoch.

„Podujatie bude pripomínať Fantóma opery, v tomto štýle bude program zariadený. Dokonca sa nenápadne po chodbách bude premávať aj samotný fantóm. Okrem jedál budú pripravené aj miešané drinky, prípitok či welcome drink. Hostí iste zaujme aj makromolekulárna gastronómia. Ide o novú zážitkovú gastronómiu, kde v rámci nej budú kuchári pripravovať kaviár. Pôjde o novinku a niečo, čo tu ešte nebolo,“ pokračovala Hricová. Zaujímavosťou bude aj to, že pre hostí sa chystá netradičný príchod. „Vstupovať sa bude cez záhradu reštaurácie pri škole a chlapci budú pri vchode držať ohnivé fakle,“ zakončila informácie študentka. Veľký deň pre študentov čaká už 5. apríla o 17.00 v pri­estoroch Hotelovej akadémie.

foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM