JAB Rôzne

V Spišskej sa pripravuje hra, aká tu ešte nebola: V akcii primátor aj šéf gymnázia, fotky zo skúšky!

Prípravy osláv 150. výročia Gymnázia na Školskej vrcholia. Súčasťou slávností je aj divadelná hra so vskutku zaujímavým obsadením. Veď na doskách, ktoré znamenajú svet, môžete vidieť hneď niekoľko generácii absolventov tejto známej školy, jej riaditeľa či dokonca primátora Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa pripravuje hra, aká tu ešte nebola: V akcii primátor aj šéf gymnázia, fotky zo skúšky!
Zdroj: Dnes24.sk

150.výročie najstaršieho gymnázia na východnom Slovensku vyvrcholí už 11.marca slávnostnou akadémiou v Spišskom divadle. Po akadémii bude nasledovať vskutku zaujímavá premiéra divadelnej hry s názvom Novoveskí študenti. Zaujímavosťou tejto divadelnej hry je, že si v nej zahrá skoro 40 účinkujúcich a na divadelných doskách sa stretlo viacero generácií absolventov gymnázia.

„Okrem súčasných študentov gymnázia si v nej zahrajú aj naši bývalí absolventi, ktorí hrali podobnú divadelnú hru aj pred 50-timi rokmi. Okrem nich si tam zahrajú aj herci z divadelného súboru Hviezdoslav či primátor mesta Ján Volný. Réžie sa ujal herec Spišského divadla a bývalý absolvent oranžového gymnázia Miky Macala,“ ozrejmil riaditeľ gymnázia Jozef Kačenga.

Keďže jednu z vedľajších postáv si zahrá aj samotný riaditeľ gymnázia, zaujímalo nás či s herectvom mal aj predtým nejaké skúsenosti, aj to, ako mu išlo učenie textov. „Celý náš život je jedno veľké divadlo, ale v originál v divadelnej hre to bude moja premiéra. Mám jednu z vedľajších úloh, čo som rád, lebo pri množstve iných povinností, by som to nestíhal. Texty som sa učil za pochodu na skúškach,“ zasmial sa Kačenga.

Premiéru divadelnej hry si môžu pozrieť hostia už 11.marca v Spišskom divadle. Okrem premiéry však budú podľa slov riaditeľa gymnázia nasledovať 12. marca 2016 dve reprízy. Jedna o 16.00 hod pre pozvaných hostí a druhá v ten istý deň o 19.00 pre všetkých obyvateľov Spišskej či okolia.

Môže vás zaujímať:

Takto to vyzerá na skúške divadelnej hry Novoveskí študenti
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM