Tímea Kamenická Rôzne

Výnimočný úspech nitrianskeho gymnazistu: Filip získal najvyššie študentské ocenenie

Najlepší študenti stredných a vysokých škôl získali ocenenie Svätého Gorazda, ako najvyššie študentské ocenenie. Tejto pocty sa dostalo aj študentovi nitrianskeho gymnázia. Filip Čermák bol jediný ocenený z nášho okresu.

Ilustračný obrázok k článku Výnimočný úspech nitrianskeho gymnazistu: Filip získal najvyššie študentské ocenenie
Zdroj: Dnes24.sk

Najvyššie študentské ocenenie aj tento rok získali najlepší študenti stredných a vysokých škôl z celého Slovenska. Pamätný list Svätého Gorazda z rúk ministra školstva Juraja Draxlera si prevzal aj študent Gymnázia na Golianovej ulici v Nitre, Filip Čermák, ako jediný v okrese Nitra.

Šikovný študent Filip získal ocenenie za úspešnú reprezentáciu Slovenskej republiky na Olympiáde Európskej únie v prírodných vedách a za získanie striebornej medaily.

Filip je žiakom 6. ročníka osemročného štúdia gymnázia a odborne ho viedla Ing. Eva Karlubíková. Filip získal toto ocenenie už po druhýkrát, odniesol si ho aj vlani.

„Sme radi, že na našej škole Filip študuje a že ja taký usilovný, dôsledný a zodpovedný v štúdiu. Má také ľudské vlastnosti ako zdravá ctižiadostivosť, precíznosť, vytrvalosť a usilovnosť, má svoje ciele a plány v budúcnosti a vie za nimi ísť. Okrem toho, že je slušný a skromný je nesmierne inteligentný a veríme, že sa v budúcnosti presadí a prinesie nielen škole ale i Slovenskej republike ďalšie úspechy,“ nešetrila slovami chvály riaditeľka gymnázia Zuzana Hurtová.

Rezort školstva takouto formou každoročne poďakuje úspešným študentom za vzornú reprezentáciu našej krajiny na medzinárodných súťažiach. Medzi ocenenými tak nájdeme účastníkov predmetových olympiád, športových a umeleckých súťaží na medzinárodnej scé­ne.

Foto: archív gymnázia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM