Jaroslav Dodok Rôzne

11 ročný chlapec vie ako zachrániť Grécko!

Jedenásťročný holandský školák sa do renomovanej súťaže na ekonomickú tému prihlásil s plánom na záchranu extrémne zadlženého Grécka, za ktorý získal čestné uznanie a cenu - poukážku na nákup tovaru v hodnote 100 eur.

Najmladší účastník súťaže o trofej Wolfson Economics Prize, dotovanú sumou 250.000 eur, zaslal organizátorom relatívne stručný text a jednoduchú kresbu. S prekladom do anglického jazyka mu pomohol otec.

[blockquote] Jurreho plán predpokladá vystúpenie Grécka z eurozóny. Všetci občania krajiny by mali následne zaniesť do bánk svoje eurá, kde by im ich zamenili za drachmy. Získané eurá by krajina využila na úhradu dlhov, pričom by všetci, ktorí by sa snažili eurá si ponechať alebo ukryť – napríklad na zahraničných účtoch, mali byť potrestaní, navrhol holandský školák.[/bloc­kquote]

Jurre, ktorý si uvedomuje, že takéto riešenie by nevyvolalo u Grékov vlnu nadšenia, však zároveň navrhol, že Grécko by sa hneď po splatení dlhov mohlo vrátiť do eurozóny.

// „Dúfam, že Vám moja idea pomôže,“// napísal Jurre, ktorý sa rád hrá s priateľmi a obľubuje zvieratá.
Na margo svojej účasti v súťaži pre noviny Metro uviedol, že v ten deň počasie neprialo hrám vonku a tak sa radšej rozhodol doma venovať sa gréckej dlhovej kríze. O súťaži sa predtým dozvedel z tlače.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM