Jaroslav Dodok Životný štýl

Bratislava sa počas Fashion Weekendu zmení na mesto módy

BFW mal v Bratislave premiéru minulý rok a organizátori dúfajú, že sa tým začala dlhodobá tradícia. Podujatie sa bude konať v luxusnom stane s kapacitou 600 osôb.

Módna udalosť roka na Slovensku[/si­ze][/color]

Už počas nasledujúcich troch dní sa Bratislava premení na hlavné mesto módy. Najprestížnejšia módna udalosť roka na Slovensku – Bratislava Fashion Weekend 2012 (BFW) privíta renomovaných módnych návrhárov i svetové odevné značky.

Podujatie odštartovalo štvrtkovou úvodnou tlačovou konferenciou a bude pokračovať až do nedele na nábreží Dunaja pri nákupnom centre Eurovea. **Tvárou celého projektu je modelka Simona Krainová, podľa ktorej BFW „dá na prdel“ všetkým podobným zahraničným akciám a ukáže česko-slovenských organizátorov a módu v tom najlepšom svetle. **

Ako sama uviedla, je veľmi rada, že sa môže na prestížnom podujatí podieľať, hoci čaká dieťa. „K tehotným ženám modeling nie je veľmi zhovievavý, a preto som veľmi rada, že sa môžem na projekte zúčastniť,“ povedala na dnešnej tlačovej besede Krainová.

Riaditeľka BFW Janina Šlemínová podľa vlastných slov tehotenstvo Krainovej len uvítala, pretože ide zároveň o symbol niečoho nového, čo sa práve v metropole Slovenska rodí.

Druhý ročník Fashion Weekendu[/size][/co­lor]

BFW mal v Bratislave premiéru minulý rok a organizátori dúfajú, že sa tým začala dlhodobá tradícia.

**Podujatie sa na rozdiel od minulého roka bude konať v luxusnom stane s kapacitou 600 osôb, v ktorom sa v 15 prehliadkach milovníkom módy predstavia domáci i zahraniční dizajnéri a značky. **

O úvodnú prehliadku sa v piatok o 16:00 postará nastupujúca generácia módnych tvorcov – študenti Ateliéru odevného dizajnu Júlie Sabovej. **„U nás je veľa talentovaných návrhárov, ktorí však nemajú prostriedky, aby svoj talent ukázali. Som rada, že BFW im dáva priestor,“ **povedal Krainová. Potom už bude piatok patriť mixu svetovej módy.

Predstavia sa českí dizajnéri Petra Balvínová a Libor Komosný so Slovenkou Veronikou Kostkovou, diváci a diváčky sa môžu tešiť na kolekciu plaviek Fendi a Cavalli, ale aj na luxusné svetové značky, ktoré zastrešuje pražský concept store Simple patriaci do portfólia skupiny Carollinum.

Prezentovať sa budú aj slovenskí návrhári [/size][/color]

Sobota bude patriť len a len Slovensku a domácim módnym návrhárom Marcelovi Holubcovi W., Jane Gavalcovej, Petre Póorovej, Michaele Ľuptákovej a Ferovi Mikloškovi, ktorého kolekcia bude vyvrcholením celého dňa.

Známy dizajnér pripravuje pre fanúšikov módy niekoľko prekvapení. Jedným z nich je, že okrem luxusných modelov pre dámy predstaví aj módu pre pánov.

student24/webnoviny ilustračné foto: sita

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM