Monika Földešiová Tlačové správy

Chceš sa naučiť tvoriť internetové projekty? Získaj na to štipendium s Learn2Code!

Určite každý z nás zaznamenal fenomén inovatívnych technologických firiem, ktorý prišiel ku nám z Ameriky. Veď kto by si nevšimol giganty ako Google, či Facebook, ktoré využívajú ľudia po celom svete prakticky denne. Startupy sa postupne rozbiehajú aj na Slovensku, tak skús ich aj TY!

Ilustračný obrázok k článku Chceš sa naučiť tvoriť internetové projekty? Získaj na to štipendium s Learn2Code!
Zdroj: Dnes24.sk

Ale čo je vlastne ten Startup?
Startup je začínajúca inovatívna firma, ktorá ponúka niečo jedinečné a má potenciál vysokého rastu. Jej konkurenčná výhoda na trhu je vytvorená vďaka novej technológii alebo nejakej inovácii. Najviac startupov vzniká asi v tej onlinovej oblasti, kde sú technológie pomerne ľahko a lacno prístupné. Väčšina týchto firiem začína v garáži alebo na izbe internátu, no v skutočnosti majú globálny rozmer a ponúkajú služby zákazníkom globálne.

Ako vytvoriť vlastný startup?
Každé podnikanie začína pri nejakom nápade, čo by ste chceli zmeniť, zlepšiť alebo vytvoriť úplne niečo nové. Keď rozmýšľate nad novým biznisom je dobré poznať oblasť v ktorej chcete podnikať a vášho budúceho zákazníka. Podľa jeho potrieb môžete vytvoriť produkt a prispôsobiť marketingovú stratégiu. Ešte pred tým ako začnete je dobré zostaviť tím, v ktorom budete mať pokryté viaceré kompetencie. Ako hovorí známy biznis kouč Rudolf Lukačka, jeden na podnikanie je málo a dvaja priveľa, no nájsť vhodného človeka, ktorý chce s vami podstúpiť riziko a bude pracovať na vašej myšlienke môže byť na začiatku problém.

Ak už viete, do čoho sa idete pustiť a máte na to potrebné zdroje, začínate s realizáciou podnikania, čo je kľúčové a najviac to ovplyvňuje mieru vášho úspechu. Keď sa vám projekt nepodarí zrealizovať, naberiete skúsenosti a pri ďalšom novom nápade sa vyhnete chybám a máte väčšiu pravdepodobnosť na úspech.

Všetkým častiam procesu budovania Startupu sa budeme venovať detailnejšie v budúcnosti. Pre tých, čo majú nápad na zaujímavý startup, ktorý by chceli zrealizovať na internete dávame do pozornosti 3-mesačný vzdelávací program Learn2Code. Tu sa naučíte tvoriť webové aplikácie a s pomocou mentorov vytvoríte svoj vlastný internetový projekt.

Vzdelávacieho programu Learn2Code sa teraz môžeš zúčastniť vďaka nášmu štipendijnému programu. Štipendium je určené pre študentov stredných a vysokých škôl, ktorí sa chcú venovať internetovým projektom a naučiť sa tvoriť webové aplikácie. Viac informácií k štipendiám získate na stránke Learn2Code

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM