Rôzne

Chcete job v zahraničí? Skúste to cez agentúru

Ani vám sa už dlhšie nedarí nájsť si prácu na Slovensku a uvažujete nad odcestovaním do zahraničia? Všetky postupy ako aj sprostredkovanie práce za vás vybavia v personálnej agentúre. Prečítajte si, aký je postup pri hľadní práce.

Ilustračný obrázok k článku Chcete job v zahraničí? Skúste to cez agentúru
Zdroj: Dnes24.sk

EunicaJobs, s.r.o. je personálno-poradenská spoločnosť s dlhoročnou praxou v oblasti ľudských zdrojov pôsobiacou na trhu od roku 2006 sídliacou na tom istom mieste od základu našej spoločnosti. Je držiteľom všetkých potrebných oprávnení k výkonu činnosti.

Klientom poskytujú profesionálne služby a efektívne riešenie, ktorými uľahčujú zamestnávateľom zhodnotenie personálnych procesov spojených s administratívnou činnosťou a výberom kvalifikovanej pracovnej sily. Dôraz kladú na rozvoj ľudských zdrojov, poradenstvo a personálne riešenia šité na mieru každej spoločnosti.
V ich ponuke nájdete celoročne k dispozícii rôzne pracovné pozície, v súčasnej dobe sú to hlavne voľné pracovné miesta prevažne v Anglicku a Rakúsku.

Nájsť vhodné pracovné miesto pre uchádzača o zamestnanie, ktorý chce vycestovať do zahraničia, je do veľkej miery limitované od úrovne ovládania jazyka danej krajiny. Väčšinou platí, že tí, ktorí ovládajú jazyk danej krajiny majú vyššiu šancu na zaradenie do domáceho pracovného trhu danej krajiny.

V súčasnej dobe máme k dispozícii ponuky práce hlavne v Anglicku a Rakúsku, kde sa vyžaduje komunikatívna znalosť jedného aj druhého jazyka danej krajiny. Momentálne ale disponujeme aj ponukami práce pre ľudí ovládajúcich len základy anglického jazyka.

Aké sú, okrem iného, výhody práce v zahraničí?
- spoznanie nových ľudí
- zarobenie financií – mladí ľudia často pracujú v zahraničí a zarábajú si na tzv. „vlastný rozbeh“
- zdokonalenie sa v jazyku – je rozdiel učiť sa cudzí jazyk na Slovensku a žiť, odísť pracovať do zahraničia, kde je primárnym dorozumievacím jazykom daný jazyk krajiny
- človek spozná sám seba, ako reaguje, aká je osobnosť, musí sa spoľahnúť v zahraničí len sám na seba, pri vybavovaní účtu, pohovore u zamestnávateľa a pod.
- naša agentúra sa snaží aj o rozširovanie sociálnych kontaktov a to tým, že klientom, ktorí odlietajú do zahraničia k danému dátumu poskytujeme vzájomný kontakt na ľudí, ktorí cestujú spolu s nimi v danom termíne, aby sa mohli skontaktovať a cestovať spoločne.

Prvým krokom po záujme a rozhodnutí odísť pracovať do zahraničia je dôležité zaregistrovať sa v našej agentúre a zaslať Váš životopis, ktorý bude zaradený do našej internej databázy. Aký je postup v našej agentúre od Vašej registrácie až po zazmluvnenie Vám vysvetlíme v nasledujúcich bodoch, resp. najčastejších otázkach, ktoré nám kladú uchádzači o zamestnanie:

Čo sa deje po registrácii? Hneď ako zaznamenáme Vašu registráciu, začneme pracovať na vyhľadávaní vhodného pracovného miesta pre Vás. Ak sa nám podarí nájsť pre Vás vhodnú pozíciu, oslovíme Vás s konkrétnou ponukou a pri obojstrannom súhlase začneme pracovať na príprave Vašej pracovnej zmluvy. Po podpísaní zmluvy a uhradení poplatkov zorganizujeme vycestovanie a pripravíme Vás na pobyt v zahraničí.

Ako dlho trvá umiestnenie?
Umiestnenie závisí od:
• aktuálneho dopytu zamestnávateľov a agentúr po pracovnej sile
• Vašich pracovných skúseností, jazykových znalostí a možností
Pokiaľ reagujete na konkrétnu aktuálnu pracovnú ponuku a Váš profil sa zhoduje s požiadavkami zamestnávateľa, môžete odísť v priebehu najbližších pracovných dní.

Môžete mi ponúknuť prácu aj keď nemám požadované pracovné skúsenosti?
Áno, ak máte záujem o rôzne druhy pomocných prác. Každopádne po nástupe každý zamestnanec prechádza školením. Takisto naším kandidátom môžeme ponúknuť aj množstvo pracovných pozícií, kde prax nie je potrebná.

Chceme vycestovať do zahraničia ako pár, aké máme šance vycestovať a pracovať spolu?
Dostávame ponuky aj pre páry, ale väčšinou je tu dlhšie čakanie na pracovnú ponuku.
Väčšinou však zamestnávateľ posudzuje každého kandidáta osobitne podľa pracovných skúsenosti a znalostí. Naša skúsenosť je taká, že čím väčšie podmienky si naši kandidáti kladú (napr. chcem pracovať len s priateľom/kou, chceme bývať len spolu, …), tým sa ich šance na ich umiestnenie znižujú.
Nakoľko nám však chodia denne nové a nové pracovné ponuky, s novými požiadavkami, Eunica urobí všetko preto, aby sme našli vyhovujúcu ponuku aj pre Vás.

Čo zahŕňa poplatok za vybavenie pobytu a kedy sa hradí?
Tento poplatok sa skladá z niekoľkých nákladov (sprostredkovací poplatok pre Eunica, pre zahraničného partnera, poplatok za poradenské služby a pod.). Daný poplatok sa hradí až po zabezpečení práce, tzn. až keď Vám konkrétnu pracovnú pozíciu ponúkneme, Vy ju prijmete, následne Vám doručíme (osobne alebo poštou) pracovný kontrakt so zamestnávateľom a taktiež zmluvu so spoločnosťou Eunica. Výnimku tvoria niektoré typy pobytov, kde sa platí programový poplatok. (Zdroj: www.eunicajobs.sk)

V súčasnosti máme k dispozícii ponuky práce v Anglicku, ktoré budú zverejňované postupne aj na našom spravodajskom portáli. Najaktuálnejšie ponuky práce nájdete vždy na našej stránke www.eunicajobs.sk. Na tejto stránke nájdete aj online registračný formulár, ktorý Vám uľahčí a urýchli zaregistrovanie sa v našej agentúre a kontakt s nami.

Agentúra EunicaJobs, Mgr. Patrícia Labudová
foto: EunicaJobs.sk

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM