Jaroslav Dodok Rôzne

Chýba nám skatepark, ale aj nové odbory na školách, zhodli sa študenti

Z iniciatívy detskej organizácie Fénix vznikla v Humennom jedinečná príležitosť, ako vytvoriť priestor na výmenu informácií, nápadov či pripomienok. Pozornosť poslancov mestského zastupiteľstva si získala Mládežnícka konferencia, na ktorej sa zúčastnili aj žiaci stredných a základných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Chýba nám skatepark, ale aj nové odbory na školách, zhodli sa študenti
Foto: Jaroslav Dodok

Poslanci pozorne počúvali požiadavky študentov

V prvej časti mládež prečítala svoje prejavy, kde sa často skloňoval chýbajúci nový skatepark, revitalizácia verejného priestranstva pri Laborci, či rekonštrukcia chodníkov. Poslanci mestského zastupiteľstva mládeži sľúbili, že v tomto roku sa bude rekonštruovať mestská plaváreň a podchod pri železničnej stanici.

Rečníci ďalej navrhovali výstavbu lunaparku či lacnejšie kolotoče, talentové súťaže, viac športových aktivít či nové odbory na stredných školách.

Celá konferencia trvala približne jeden a pol hodiny. Po koferencii nasledovala menšia prestávka a po nej sa odprezentovala činnosť detskej organizácie Fénix, kde moderátor konferencie Martin Ruščanský vyzval na spoluprácu všetky prítomné základné školy.

student24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM