Jaroslav Dodok Rôzne

Deviataci majú na rozhodnutie už len 5 dní

Žiaci deviatych ročníkov základných škôl majú posledných 5 dní na to, aby sa rozhodli na ktorú strednú školu si podajú prihlášku. Keďže rozhodovanie vôbec nieje ľahké, ponúkame všetkým deviatakom prehľad možnosti štúdia v Banskej Bystrici.

[blockquote]Ak máte záujem o štúdium na gymnáziu, v Banskej Bystrici si môžete vybrať až zo 6-tich gymnázií. [/blockquote]

Gymnázium Anreja Sládkoviča

Aké študijné odbory ponúkate v školskom roku 2012/2013?

Pre záujemcov o denné štúdium otvárame až päť tried pre žiakov so všeobecným zameraním a tento rok otvárame aj** triedu pre žiakov so všeobecným intelektovým nadaním, teda v prijímacom konaní to umožnuje prijať do 1. ročníka až **172 žiakov.

Gymnázium Andreja Sládkoviča (GAS) patrí už dlhodobo k tým školám, ktoré nemajú problém naplniť stav svojich tried. Sme modernou a vyspelou vzdelávacou inštitúciou, ktorá spĺňa požiadavky modernizácie vzdelávacieho procesu. Využívame IKT, schoponosť pružne reagovať na potreby regiónu, ale aj požiadavky trhu práce.

[blockquote]Na našej škole sa študenti zapájajú do mnohých projektov, olympiád a to zvyšuje úspešnosť prijatia na VŠ a taktiež možnosť uplatnenia v praxi. Na gymnáziu samozrejme pulzuje aj život v mimovyučovacom čase, ponúkame krúžky, zaujímavé a zábavné aktivity prostrednictvom Žiackej školskej rady. [/blockquote]

Športové gymnázium

Aké študijné odbory ponúkate v školskom roku 2012/2013?

Pre školský rok 2012/2013 otvárame
2 triedy odbor gymnázium šport (60 uchádzačov)
1 trieda odbor gymnázium – 4 ročné štúdium (30 uchádzačov)
1 trieda odbor gymnázium – 8 ročné štúdium (30 uchádzačov)

Gymnázium Jozefa Gregora Tajovského

Aké študijné odbory ponúkate v školskom roku 2012/2013?

Plánovaný počet na prijatie do 1. ročníka je 140 žiakov do 5 tried (28 žiakov do každej triedy), a to:

  1. 4 triedy bez zamerania s počtom 112 žiakov,
  2. 1 trieda s profiláciou na matematiku s počtom 28 žiakov.

[blockquote]Ak ste sa nerozhodli pre gymnázium, možnosť študovať máte aj na odborných školách

Obchodná akadémia Tajovského 25

Aké študijné odbory ponúkate v školskom roku 2012/2013?

Plánujeme otvoriť 5 tried 1. ročníka, študijný odbor 6317 6 obchodná akadémia (4-ročné štúdium), s počtom žiakov 150

Absolvent obchodnej akadémii sa môže uplatniť v obchodno-podnikateľských funkciách, vo výrobných podnikoch, v tuzemskom a medzinárodnom obchode, v peňažníctve, cestovnom ruchu a ďalších službách v štátnej a verejnej správe.

Naša škola má dlhoročnú tradíciu a preto ponúka kvalitné štúdium, ktorého výhodou sú voliteľné predmety v treťom ročníku, kde si študenti** teoretické vedomosti uplatnia v praxi**. Ďalšou výhodou je školská jedáleň, bufet, nápojové automaty, telocvična, veľká aula školy, v ktorej sa konajú zaujímavé akcie.

[blockquote]Pre spestrenie vyučovania máme každý rok ,,Zábavné dni", či školské výlety nielen do zahraničia. Žiaci sa každoročne umiestňujú na výborných pozíciách na veľtrhoch cvičných firiem, v súťažiach a majú možnosť zapojiť sa do SOČ-ky.[/blockquote]

Stredná odborná škola Tajovského 30

Aké študijné odbory ponúkate v školskom roku 2012/2013?

2682 4 mechanik počítačových sietí
3778 4 technik informačných a telekomunikačných technológií
3447 4 grafik digitálnych médií
3792 4 poštový manipulant – poštové a bankové služby
6405 4 pracovník marketingu mobilného operátora

Úspešný absolvent našej školy má možnosť pokračovať v štúdiu v Nemeckej spolkovej republike v spoločnosti Deutsche Telekom, má príležitosť pokračovať v štúdiu** na vysokej škole na Slovensku alebo v zahraničí**.

Naša škola je lokálnou akadémiou CISCO, v ktorej žiaci získavajú vedomosti a zručnosti v oblasti počítačových sietí. Získajú uznávaný medzinárodný certifikát, ktorý významne rozšíri ich uplatnenie v praxi.

[blockquote]Okrem toho žiakom ponúkame : ubytovanie v školskom internáte priamo v areáli školy, celodennú stravu v našej jedálni, množstvo záujmových krúžkov, olympiád a súťaží, zaujímavé aktivity, ktoré budú rozvíjať, kreativitu, riešiť problémy, prezentovať výsledky, žiakov. [/blockquote]

Prehľad stredných škôl sme realizovali prostredníctvom internetovej komunikácie, možnosť predstaviť svoju školu dostala každá stredná škola v BB.

ddk Ilustračné foto: archív St24

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM