Jaroslav Dodok Rôzne

Deviataci sa rozhodujú kam na školu aj v Lučenci

Po deviatackom monitore, čaká študentov veľmi ťažká úloha a to na ktorú školu si podať prihlášku. Dnes vám predstavíme Gymnázium Boženy Slančíkovej Timravy v Lučenci, ktoré ponúkajú kvalitné štúdium ale hlavne kvalitnú prípravu na vysokú školu.

Ponúka množstvo možností ako sa vzdelávať, či už v špeciálne vybavených učebniach na jazyky, interaktívnych učebniach alebo v tematických laboratóriách. O týchto možnostiach sa nedávno mohli presvedčiť aj žiaci deviatych ročníkov na Dni otvorených dverí. Záujemcovia prichádzali už ráno a netrpezlivo čakali, kým sa ich ujme niektorí zo študentov, ktorý v ten deň zastávali hlavne úlohu sprievodcu. Gymnázium navštívilo 10 základných škôl a tak sme sa žiakov spýtali, na ich názory a pocity:

,,Gymnázium sa mi páči, rada by som sem prišla, aj keď sa ešte rozhodujem medzi viacerými školami. Vyučovací systém sa mi tiež páči až na tie písomky. Spravilo na mňa však dojem a keďže chcem ísť na vysokú školu, myslím si, že je to veľmi dobrá voľba, " Laura.

,,Škola sa mi páči, pretože sa rád učím nové jazyky a na tejto škole sa otvárajú nové triedy, kde si budem môcť vybrať hneď z niekoľkých jazykov. Ďalšie pozitívum je, že až 95 percent študentov sa po gymnáziu dostáva na vysoké školy, " Jano.

,,Na dni otvorených dverí sa mi páčilo. Profesori sú milí a ochotní, taktiež študenti. Program bol zaujímavý, hlavne návšteva učební zameraných na jednotlivé predmety, či už chemické laboratórium alebo jazykové a interaktívne učebne, " Miriam.

Aj keď sa Deň otvorených dverí konal netradične v marci, napriek tomu, že každý rok sa brány gymnázia otvárajú už v decembri, záujem deviatakov bol veľký. O tom svedčí aj súčasný trend – študovanie na gymnáziách a následné absolvovanie VŠ.

Filip Huszár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM