Kornel Kubík Rôzne

Do tisícok škôl mieri nová technika: Dostanú tablety aj wifi routery

Viac ako 3400 slovenských škôl dostane v najbližších dňoch tablety a ďalšie technické vybavenie. Digitálne sety, ktoré tvorí interaktívna tabuľa, projektor a obslužný notebook, prípadne tablety, farebné tlačiarne či wifi routery, pôjdu do 1493 materských, 1444 základných škôl a 517 stredných škôl.

Ilustračný obrázok k článku Do tisícok škôl mieri nová technika: Dostanú tablety aj wifi routery
Zdroj: Webnoviny.sk

Školy dostanú techniku v rámci projektu Elektronizácia vzdelávacieho systému regionálneho školstva. „Najväčší záujem o zapojenie sa do projektu prejavili školy v Prešovskom samosprávnom kraji (20,4 percenta), nasledované Košickým samosprávnym krajom (15,9 percenta) a Nitrianskym samosprávnym krajom (15,6 percenta),“ informoval dnes hovorca ministra školstva Michal Kaliňák. Celkovo sa do projektu zapojilo 60 percent zo všetkých oslovených škôl.

Prihlášky mohli školy do projektu posielať do polovice februára. „Pri vyhodnocovaní žiadostí sa prihliadalo na technické údaje súvisiace so zabezpečením internetového pripojenia, ale aj na veľkosť školy, počty žiakov v triedach a na kvalitu predložených návrhov v konkrétnych aktivitách,“ spresnil hovorca.

S dodávaním techniky do škôl, ktoré splnili požiadavky, sa počíta od konca marca 2014. Projekt je financovaný z prostriedkov Európskej únie v rámci Operačného programu Informatizácia spoločnosti.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM