Jaroslav Dodok Rôzne

Heslo 13. ročníka kampane Vypni telku, zapni seba! je Objav poklad!

Účastníci kampane chcú počas týždňa obmedziť sledovanie televízie, hranie počítačových hier a zábavu na internete. Nosením farebných náramkov k tomu pozývajú aj svoje okolie.

Ilustračný obrázok k článku Heslo 13. ročníka kampane Vypni telku, zapni seba! je Objav poklad!
Foto: Jaroslav Dodok

Do kampane sa zapojí až 7 000 detí

Hnutie kresťanských spoločenstiev detí – eRko vyhlasuje 13. ročník kampane Vypni telku, zapni seba! s heslom Objav poklad! Od pondelka 27. mája do nedele 2. júna bude približne 7.000 detí a dospelých zameriavať svoj voľný čas na hry, šport, tvorivosť a rozvoj vzťahov.

Je to približne o tisíc ľudí viac ako minulý rok. Účastníci kampane chcú počas týždňa obmedziť sledovanie televízie, hranie počítačových hier a zábavu na internete v prospech tvorivejšieho týždňa. Nosením farebných náramkov k tomu pozývajú aj svoje okolie.

Detí a mladí objavujú svoje talenty

Viac ako 900 dobrovoľníkov chystá program pre detí zo 131 obcí. Po výzve eRka majú pre deti pripravené hry, výlety, súťaže, tvorivé workshopy, zábavné či tematické popoludnia. „Atraktivitu kampane vidím najmä v tom, že ponúkame kvalitnú alternatívu k pasívnemu prežívaniu voľného času pri TV a počítači. V eRku si uvedomujeme, že čas, ktorý prežijeme pred obrazovkami, môžeme vyplniť oveľa zaujímavejšie, zábavnejšie a aktívnejšie. Rozvíjame nielen individuálne zručnosti detí, ale vytvárame priestor aj pre budovanie vzájomných vzťahov,“ hovorí Ivana Kačurová, metodička kampane. Väčší záujem o kampaň prejavili v tomto roku deti a vedúci z eRka, ale i sympatizanti z radov aktívnych učiteľov a vychovávateľov z viacerých škôl, či rodiny, ktorým sa páči myšlienka projektu.

Heslo tohtoročnej kampane „Objav poklad“ je výzvou, aby deti počas týždňa objavovali svoje talenty a dary života. K tomu ich vyzývajú aj tematické dni: pondelok – dar pohybu, utorok – dar umenia, streda – dar smiechu, štvrtok – dar múdrosti, piatok – dar štedrosti, sobota – dar priateľstva, nedeľa – dar povzbudenia. Okrem metodických materiálov pre stretká a tvorivé popoludnia pripravilo eRko aj osobitné námety na prežívanie voľného času v rodine. Materiál je k dispozícii po zaregistrovaní na webovej stránke kampane www.erko.sk/vtzs.

Naj fotografie

V 13. ročníku kampane vyzvali organizátori zapojené skupiny, aby vytvorili „NAJ SÚSOŠIE“, ktoré má pripomínať spoločný talent skupinky a zároveň má byť v niečom „NAJ“ (najväčšie, najveselšie, najpoprepleta­nejšie, najmierumilov­nejšie…). Fotografie „NAJ SÚSOŠÍ“ uverejní eRko v galérii na internetovej stránke projektu.

eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí je občianske združenie, ktoré vzniklo v roku 1990. Jeho cieľom je pomáhať pri výchove a neformálnom vzdelávaní detí a mladých ľudí na zrelé kresťanské osobnosti podieľajúce sa na rozvoji spoločnosti, v ktorej žijú.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM