Rôzne

Hľadáte pre seba najvhodnejšiu vysokú školu? Poradia vám na veľtrhu Gaudeamus

Študenti na veľtrhu vzdelávania Gaudeamus nájdu 162 samostatných vystavovateľov a vyše 3000 študijných programov, ktoré možno študovať na slovenských alebo zahraničných školách. Chýbať nebude poradenský servis, ktorí študentom pomôže nájsť vhodný odbor a školu.

Ilustračný obrázok k článku Hľadáte pre seba najvhodnejšiu vysokú školu? Poradia vám na veľtrhu Gaudeamus
Zdroj: TASR

Tohtoročný jesenný Európsky veľtrh pomaturitného a celoživotného vzdelávania Gaudeamus sa uskutoční na nitrianskom výstavisku od 16. do 17. októbra.

„Veľtrh Gaudeamus je najvýznamnejším zdrojom informácií o možnostiach ďalšieho štúdia, nielen po maturite. Jeho návštevu možno odporučiť každému študentovi tretieho a štvrtého ročníka strednej školy a všetkým záujemcom o celoživotné vzdelávanie,“ povedal Pavel Mikula, zástupca organizátora veľtrhu MP-SOFT, a.s.

Každý študent získa návštevou veľtrhu aktuálny prehľad študijných príležitostí, informácie o prijímacom konaní a podmienkach štúdia, tlačený katalóg s kontaktmi, termínmi podania prihlášok a prijímacieho konania, elektronický katalóg s registrom študijných odborov a ďalšími informáciami o štúdiu i poradenstvo pri výbere študijného odboru. Pre študentov registrovaných na www.gaudeamus-sk.sk pred návštevou veľtrhu bude pripravený, okrem tlačeného a elektronického katalógu, tlačený návod Ako na VŠ a Slovníček VŠ pojmov.

Pomoc s výberom školy doma aj v zahraničí

Počas veľtrhu Gaudeamus v Nitre sa uskutočnia tri sprievodné programy. Tradične k nim patria prednášky vystavujúcich škôl, témou ktorých sú podmienky prijímacieho konania a štúdia v školskom roku 2015/2016.

Sprievodný program Tailor-Made Study Abroad bude zameraný na podporu štúdia v zahraničí. Cieľom programu je na základe individuálnych požiadaviek študentov zostaviť na mieru šitú ponuku štúdia v zahraničí.

Nerozhodným študentom pomôže testovacie centrum a poradenský servis, ktorý je pre každého návštevníka zdarma. Testovacie centrum a poradenský servis pomôžu vyhľadať pre študentov vhodný študijný odbor a školy, na ktorých ho môžu študovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM