Jaroslav Dodok Rôzne

Hodiny telesnej výchovy atraktívnejšie - 2.časť

Iba pred pár dňami minister škostva predstavil projekt, ktorý mal pomôcť zatraktívniť hodiny telocviku. Nápad preškoliť učiteľov, či nakúpiť nové pomôcky údajne minister ukradol Občianskemu združeniu Pre zdravie našich detí.

„Je to nehorázne. Túto aktivitu ministra školstva Eugena Jurzycu chápem ako krutý žart alebo ako pochybnú predvolebnú kampaň. Minister si na ňu doslova ‚požičal‘ náš zámer a chce minúť obrovské peniaze. A pritom sme ministerstvo a zodpovedných mnohokrát žiadali o podporu na ten istý projekt. Nedostali sme ani cent,“ uviedla štatutárna zástupkyňa OZ Lucia Polakovičová v tlačovej správe zaslanej TASR

Na podobné nezhody ministersitev, organizácií, ale aj jednotlivých predstaviteľov politických strán väčšinou doplácajú samotní študenti. Tí sa z pozitívnych zmien nestihnú ani len potešiť a dané sa v momente zmení. Nie raz je to otázka financovania, alebo personálnych zmien.

,,Žiaľ, nepodarilo sa nám zohnať finančné prostriedky, hoci sme o ne žiadali aj samotné ministerstvo školstva, a preto sme so školením ešte nezačali. Som prekvapená, že pár dní pred voľbami úradníci zrazu našli 10 miliónov eur a chystajú sa minúť ich na aktivitu, ktorú prevzali od nás,“ podčiarkla Polakovičová s tým, že jej projekt ocenili aj odborníci v zahraničí.

Minister Eugen Jurzyca nemá vedomosť o tom, že by v projekte rezortu na preškoľovanie učiteľov telesnej výchovy boli prevzaté časti projektu pani Polakovičovej. Vydal preto pokyn, aby na preverenie a porovnanie projektov.

Viac podrobnosti o projekte preškolenia učiteľov a nákupe nových pomôcok nájdete na: http://www.student24.sk/clanky?…-

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM