Kornel Kubík Rôzne

IT talent nie je doménou chlapcov: V testovaní ich predbehli dievčatá!

Výsledky prvého kola testovania u 100 postupujúcich detí v rámci projektu Kockaté hlavy ukázali, že IT talent nie je doménou chlapcov. Analýza výsledkov poukázala na miernu prevahu dievčat v skupine „super talentovaných detí“, ktoré boli schopné úspešne vyriešiť test pod hranicou 30 minút.

Ilustračný obrázok k článku IT talent nie je doménou chlapcov: V testovaní ich predbehli dievčatá!
Zdroj: Webnoviny.sk

Celkovo zo 100 najtalento­vanejších detí dosiahlo čas pod hranicou 30 minút až 15 detí, v pomere osem dievčat a sedem chlapcov. Najrýchlejšie spomedzi postupujúcich test vyriešilo tiež dievča, v rekordnom čase 25,01 minúty. Bol to takmer o 10 minút lepší čas než dosiahnutý priemerný čas postupujúcich mladých talentov, ktorý bol na úrovni 34,42 minúty. Dievča bodovalo aj v dosiahnutej percentuálnej úspešnosti so stopercentným bodovým ziskom.

„Najväčším prekvapením je pre mňa dosiahnutý výsledok dievčat v pomyselnej skupine ‚super talentovaných detí‘. Je paradoxné, že rýchlosť a logika sú vlastnosti, ktoré sa spájajú najmä s chlapcami, no pri našom testovaní nám dievčatá ukázali, že patrili medzi najrýchlejších úspešných riešiteľov,“ hovorí Silvia Havrillová, tvorkyňa myšlienky a marketingová riaditeľka spoločnosti NESS Slovensko, ktorá je partnerom projektu.

Druhé kolo projektu Kockaté hlavy, ktoré sa v najbližších dňoch otvorí pre postupujúcich súťažiach, prinesie novú úlohu – zadanie na riešenie konkrétneho projektu. Cieľom projektu Kockaté hlavy je vyhľadať a podporiť vo vzdelaní mladých nadšencov v oblasti informačných technológií. Pokúsi sa prebudiť v žiakoch tvorivosť, inovatívnosť a logické myslenie. Chce tiež umožniť žiakom súťažnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM