Jaroslav Dodok Univerzity

Jedenkrát a dosť: Ďalšia VŠ už cez Čaploviča neprešla

Vláda nepovolila vznik ďalšej súkromnej vysokej školy. S udelením štátneho súhlasu Vysokej škole ekonómie a podnikania nesúhlasila ani Akreditačná komisia, ktorá jej žiadosť o pôsobenie posudzovala.

Vyjadrenie komisie sa opiera o skutočnosť, že v čase akreditácie vysoká škola nespĺňala kritériá na uskutočňovanie študijných programov interkultúrny manažment a obchodné podnikanie v prvom stupni štúdia.

// „Zároveň Akreditačná komisia upozorňuje na skutočnosť, že navrhovaná nová vysoká škola bude iba kvantitatívnym rozšírením ponuky už jestvujúcich študijných programov alebo obdobných študijných programov,“ //uvádza sa vo vládnom materiáli.

Žiadosť o súhlas na pôsobenie podala na ministerstvo školstva koncom septembra minulého roka právnická osoba Bratislavská akadémia so sídlom v Bratislave.

Na Slovensku momentálne pôsobí 12 súkromných vysokých škôl. Minister školstva Dušan Čaplovič (Smer-SD) pri nástupe do funkcie vyhlásil, že nepodpíše vznik žiadnej ďalšej. V máji tohto roka dala vláda červenú Vysokej škole filmovej tvorby a multimédií. Na svojom poslednom zasadnutí (18.7.) povolila vznik Vysokej školy Goethe uni Bratislava, ktorá plánuje už od októbra vyučovať na Slovensku v nemčine. Minister to odôvodňoval tým, že škola má väzbu na nemeckú univerzitu a je kvalitná.

student24/tasr foto: tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM